От х:

Днес в x:

Може би е време

Автор: divini, снимка: Ники Матанов
Може би е време да почна отново да пиша тук. А може и да не е. Това му харесвам на „можебито". Няма поети ангажименти, няма отговорност, просто едно „може би". 50 на 50, като при блондинките, или ще стане или няма да стане. Какво толкова? На кой му пука?
Може би в момента има държава, може би в момента, някой се опитва да си свърши работата.. Може би някой, някъде ще поеме някаква отговорност.. може би Путин ще позволи малко газ да потече към Европа… Може би нашето т.нар. правителство ще излезе с някаква позиция, по някакъв въпрос…Може би нещо ще се случи…може би Етем веднъж ще реагира адекватно..Може би Миков ще поеме отговорност за повереното му ведомство.. Може би Станишев ще се сети, че е министър председател на Република България, а не на 16-та съветска република, не на Народната република, не на Догания.. Може би Гоцко ще спре да бъде толкова нагъл, поне публично.. Може би, след време ще ми стане по-топло. А може би не.
„Може би" се превърна в България в начин на управление. Така се управляват публичните средства: може би е законно, а може и да не е; може би има конфликт на интереси, а може би има голям конфликт на интереси.
Така се управляват вътрешния ред, сигурността и правосъдието. Може би ще уволним корумпираните полицаи, а може да назначим още.. Може би ще се опитаме да върнем доверието и уважението в полицията.. Може би ще се произнесе една адекватна присъда за нагло престъпление.. Може би някой ще си подаде оставката за несвършена работа.. може би
„Може би" също така се утвърди тук като начин на живот. Може би ще ядем.. може би ще стигна на време на работа.. може би ще има топла вода.. може би няма да спрат тока.. може би .. А може би не..
В този ред на мисли се сещам, че и София се управлява на този принцип. Може би ще почистим улиците, може би ще решим проблема с боклука.. може би ще се опитаме да оправим улиците и тротоарите..
Може би някой, някой ден, ще се опита да си спази обещанията… А може би това не е важно. Може би.. масовото гражданство някой ден ще се замисли и ще установи три неща: А) че има смисъл да гласува; Б) да знае за кой и какво гласува и В) ще търси отговорност от своите избраници ..
Може би е време да излезем на площада.. пак.. Може би този път ще знаем защо сме там..
В сряда 14 януари от 11:00 започва граждански протест. Различни групи ще бъдат пред парламента, за да протестират за различни неща, обединени, лично според мен, от недоволството от лошото управление на държавата.
Аз ще съм там. Може би и някои от вас също. Може би този път ще постигнем нещо. Може ни този път няма да бъдат приети празни обещания.
Може би е време за събуждане… Може би е време да заживеем нормално...
Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини