От х:

Днес в x:

Снегът затвори пътищата в няколко области и части от магистрали

Тежкият снеговалеж доведе до затваряне на пътищата за всички видове автомобили в шест области. Затворените за движение области са Силистра, Русе, Добрич, Разград и Шумен, съобщи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на извънредна пресконференция. Там на места видимостта е едва 10 метра и от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са преценили, че най-безопасно ще бъде спирането на движението за всички превозни средства.

Малко по-късно днес от АПИ съобщиха, че и в област Търговище е ограничено движението за всички автомобили.

Затворени са и части от магистралите "Тракия" и "Хемус". Отсечката на магистрала "Тракия" от Карнобат до Бургас е забранена за движение на всички видове превозни средства. Един от обходните маршрути – от Петолъчката до Бургас, също е затворен. Именно там бяха най-големите проблеми преди Нова година, след като верижна катастрофа затвори магистралата, а аварирали камиони блокираха обходните маршрути до Бургас.

Обстановката по магистрала "Хемус" е тежка и това е наложило спирането на движението по нея във варненска област. Заради обилния снеговалеж е затворен и пътят Дуранкулак - Варна - Бургас.

Пристанището във Варна е затворено за всички кораби, съобщи агенция "Фокус". Полетите от и за варненското летище са отменени, показва справка на сайта на аерогарата.

Затворени за движение за всички видове превозни средства са проходите "Върбишки", "Златишки", "Троянски", "Твърдишки" и "Петрохан". Използването на вериги е задължително за проходите "Пампорово", "Рожен" и "Превала".

Павлова уточни, че забраната за движение на камиони важи за цялата страна. Очаква се от обяд да бъдат пуснати тежкотоварните автомобили, но само в посока Гърция – от София до Кулата. "Призовавам всички да спазват ограниченията. Нека не се правят опити да се преминава през затворени пътища. Шофьорите да се движат с около 40 км/ч в проблемите райони, защото на места има поледици", заяви Павлова.

Още снощи македонските гранични служби наложиха ограничение за движение на товарни автомобили през граничния пункт Делчево в двете посоки. Поради усложнената пътна обстановка на ГКПП "Калотина" е спряно пропускането на товарни автомобили, които влизат в страната.

За днес в цялата страна са издадени предупреждения за опасни снегове и ветрове.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини