От х:

Днес в x:

Студът нахлува днес, довечера се очакват поледици

По данни на метеоролозите температурите през деня в четвъртък ще останат все още положителни. След 20 часа обаче се очаква дъжд, придружен от силен северен вятър, което ще доведе до образуване на поледици. Според прогнозата след полунощ дъждът ще премине в силен снеговалеж и ще се натрупа значителна снежна покривка, а на места ще има и снегонавявания.

Това се казва в съобщение на Кризисния щаб при областния управител Станислав Дечев, който бе свикан още вчера следобед.

Днес по обяд Кризисният щаб се свиква отново в областната администрация и ще има 24-часово дежурство.

Това е в изпълнение на заповед на МВР и на Националния кризисен щаб. Осигурени са места за паркиране на тирове при затваряне на републиканската пътна мрежа.

Предупредени са Спешна помощ, болниците и личните лекари да информират за болни на хемодиализа, за бременни и родилки. Предупредени са кметовете, ръководителите на електро- и ВиК - фирмите за действия в кризисни ситуации. Очаква се температурите в петък вечерта и в събота сутринта да паднат до - 20 градуса, в това числа и в нашия регион.

Затова Областният управител призовава населението да следва указанията на институциите, да не предприема пътувания и да се запаси с необходимите хранителни продукти и лекарства.

Очаква се през нощта срещу петък ситуацията в област Хасково да бъде изключително тежка.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    13
    131313
    12 -1
    10:13, 5 яну 2017
    Щеше да вали четвъртък и петък сега го отложиха за петък щеше да захладнява от снощи а пък навън е нула градуса абе май май много шум за нищо а да ви дам и моята прогноза очаквам затопляне изобщо оправяне на времето май месец
  • 2
    Не
    Незапознат
    0 0
    19:37, 5 яну 2017
    Каквато и телевизия да погледнеш или решиш да прочетеш нещо насреща си виждаш кодове в различни цветове и писания за предстоящо едва ли не бедствие.Ако пък наистина стане такова какво ли ще е.
Последни новини