От х:

Днес в x:

Доброто е живо! Младежи спасиха дядо от пряспа

Двама младежи измъкнаха от преспите в Бургас дядо, а видеото в социалните мрежи трогна хиляди. Случката става навръх Нова година в морския град и показва, че доброто е живо, разказва местният екип на Bulgaria ON AIR.

Алекси Малчев от "Меден Рудник", на 62 години, прекарал преди три години инсулт. Мъжът никога няма да забрави случката на 31 декември, часове преди да посрещне Новата година.

Тръгва до съседния магазин да си напазарува и попада в снежния капан. Затъва в преспите. За щастие момче и момиче, бягайки в снега стигат до него и му помагат да се прибере у дома.

"Бях за хляб до магазина, реших да не обикалям, бастуна ми се хлъзна и паднах. В невиделицата едно момче и едно момиче ме вдигнаха", разказа възрастния мъж.

Мъжът не познава младежите, но казва, че досега в живота му никой не е бил толкова добър с него. Болестта го е сломила, говори и ходи трудно и всеки жест към него го прави щастлив.

"Човешка, голяма добрина е за мен… Да бъдат живи и здрави, такива хора да има", радва се дядо Алекси.

Той се надява отново да се види с момчето и момичето, чиято благородна постъпка просълзи мнозина.

"Много им благодаря. Извинявам се, че не можах да го сторя на момента, ама аз не ги видях, те ме вдигнаха и ме докараха до вратата и се прибрах", допълва мъжът.

Алекси чака да навърши години за пенсия, за да има пари, за да живее. 30 години  е работил като шофьор, а сега разчита на помощта на жена си, която работи в Италия и на сина си, с който живее. Не е гледал клипа, но се радва, че историята е трогнала много хора и се надява новата година да възроди доброто, което живее във всеки от нас.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини