От х:

Днес в x:

Откриха отломки и колесник от падналия руски самолет

Отломки и колесник на изчезналия самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната са намерени на 6 км от бреговете на Сочи в Черно море. Това съобщиха силовите структури в региона, цитирани от ТАСС.

"На 6 км от бреговете са намерени отломки от самолета и колесник, както и петно от масло", каза източник от силовите структури, цитиран от БТА.

Той посочи, че тези неща са били открити в хода на оглед на акваторията от сътрудници на руската Държавна инспекция по малките плавателни съдове.

В момента се провежда спасително-издирвателна операция. Хора засега не са открити, каза още източникът.
За ситуацията с Ту-154 е информиран руският президент Владимир Путин, като му се докладва за хода на спасително-издирвателната операция.

На борда на изчезналия самолет е възможно да е имало журналисти от руския "Първи канал" и телевизия "Звезда", заяви кореспондент на телевизия "Росия 24".

В същото време стана ясно, че метеорологичните услония ва летището край Сочи-Адлер, откъдето излетя изчезналата от радарите руска машина са добри. Източник описва дори времето като лятно. Засега летището работи при нормален режим. Няма отменени полети.

Руската агенция РИА Новости, цитирайки неназован източник от силовите структури, твърди, че изчезналият самолет е паднал, като причините са или техническа неизправност или пилотска грешка.

Засега няма официално съобщение, че самолетът се е разбил. Съобщава се само за неговото изчезване с 91 души на борда, сред които 8 души екипаж и 83 пътници, сред които военни, журналисти и музиканти от прочутия руски асамбъл за песни и танци "Александров".

Машината е трябвало кацне в авиобазата Хмеймим в Латакия в Сирия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини