От х:

Днес в x:

Христо Бисеров оправдан окончателно за неплатени данъци. Преглед на печата

"24 Часа":

Плевнелиев отстъпи на Радев кабинета, той отказва до 22-и

Президентът Росен Плевнелиев няма да назначи служебно правителство и отстъпи това право на новоизбрания държавен глава ген. Румен Радев. "Най-добре е да имаме На 9-ия ден, след като получиха от президента Росен Плевнелиев мандата за съставяне на правителство от РБ, зам.-шефовете на СДС Румен Христов и Костадин Марков, лидерът на БНД Борислав Великов и Александър Христов от Постоянното присъствие на БЗНС го върнаха. Такова решение обяви Плевнелиев. Той подчерта, че съставянето на трето за него служебно правителство не би го затруднило, но това няма да е добре за държавата. Така до встъпването в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев на 22 януари ще действа кабинетът в оставка на Бойко Борисов.

Хитрино. 

"Монитор":

Пускат влаковете през Хитрино

Движението на гара Хитрино се възстановява от 20:00 в четвъртък, съобщиха от НКЖИ. Първоначално ще бъде възможно движението по първи коловоз. Това става на 11-тия ден след железопътната катастрофа, която причини смъртта на 7 души, рани други 29, събори напълно 26 къщи, а нанесе сериозни поражения на между 50 и 70 сгради.

"Заявилите желание да се върнат в Хитрино са в домовете си." - заяви гл. комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН, по време на извънредното заседание на Областния щаб за защита при бедствия в Шумен в сряда следобед. Пожарникари и газовици от "Лукоил" проверявали къща по къща за останки от изтекъл газ, но никъде не са открити следи от пропилен. Остава да бъдат проверени от 16 жилища, собствениците на 12 имота не са се явили, тъй като били в чужбина. "Няма опасност за хората, продължава въвеждането им в имотите. Ток се пуска в къщите, в които има хора", каза гл. комисар Николов.

Фандъкова. 

"Дума":

Фандъкова откри нарушения в завода за отпадъци

Нарушения в работата на Завода за преработка на отпадъците в София откри столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя отчете първата година от работата на предприятието, след като преди две седмици уволни директора му Николай Савов, без да уточни причините за това.

Според Фандъкова нарушенията са свързани със забавяне на процедури по Закона за обществените поръчки. "Няма как да липсват проблеми при експлоатацията на такова огромно съоръжение, но някои от тях наистина се дължат на забавени процедури по ЗОП от предходното ръководство на общинското предприятие, което затруднява ритмичното и навременно обслужване на машините и съоръженията", обяви кметицата. Веднага, след като това станало ясно и след идването на новото ръководство, се предприели максимално бързи мерки. Другият сериозен проблем на завода бил в липсата на достатъчно специалисти и подготвени кадри.

Дело. 

"Труд":

Христо Бисеров оправдан окончателно за неплатени данъци 

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно оправдателната присъда на бившия зам.-шеф на ДПС и на парламента Христо Бисеров. През 2012 г. той напусна всички постове и излезе от политиката.

Съставът с председател Павлина Панова се произнесе само по едно от трите обвинения срещу Бисеров - за неплатени данъци в особено големи размери - близо 19 000 лева. Протестът на прокуратурата не включваше другите две обвинения, по които долните инстанции оправдаха бившия политик - за нарушаване на валутния закон и за недеклариране пред Сметната палата на около 700 000 лв. в Швейцария.

Бензин. 

"Сега":

Бензинът стигна 2.10 лв. за литър в София

Българите продължават да купуват все по-скъпи горива. Цената на бензина в последните три месеца се е повишила с 3.54%, или 0.07 лв. за литър, показа справка на в. "Сега". За последните шест месеца бензинът е поскъпнал с 0.09 лв. на литър, или с 4.59%, сочат данните на fuelo.net.

Вчера средната цена на най-масовия бензин А 95 бе между 1.78 до 2.15 лева за литър, в зависимост от това в коя част на България се зарежда автомобилът. Запазва се и тенденцията цената да се вдига с отдалечаването от морето. Така, ако на част от бензиностанциите във Варна или Добрич А 95 може да се купи за 1.78-1.90 лв. за литър, то цената в София вече достигна до 2.10 лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини