От х:

Днес в x:

Хасковската рок гордост Different Highway репетира за финала на „Голямото междучасие“

Изображение 1 от 3

    Младежката рок банда от Хасково Different Highway е вече в София за генералните репетиции на музикалния реалити формат „Голямото рок  междучасие“. Днес и утре петте групи финалисти ще пробват сцената преди големия финал на 21-ви декември.

    В сряда рокаджиите сядат пред телевизорите, за да проследят в 20 часа по БНТ изпълненията на рок младоците, а България ще избере новата си любима нова банда.

    „Different Highway“ се появиха в този формат, след като преминаха селекция сред 143 групи от цялата страна, заявили участие в шоуто със свои авторски или кавърирани песни.

    Младоците от новата хасковска рок вълна разбиха с появата си публиката и професионалното жури и заедно с „The Lefties“, „Bloodrush“ и „Анекдот“ се класираха сред четирите сигурни финалисти, които излизат в сряда вечер за голямата награда. Кой ще е петият на финала, ще стане ясно в заключителната битка, в която феновете ще изпратят още една банда чрез зрителското гласуване. Коя група ще получи втори шанс, ще обявят на сцената водещите Миленита и Дидо.

    Преди финалната права лидер е шуменската група „The Lefties“.

    За да излязат начело обаче момчетата от Different Highway - вокалът и фронтмен Руси Тенев, китаристите Ицо Арабаджиев и Атанас Белев, барабанистът Йоан Джо Иванов, имат всички качества и вече доста натрупан опит, за да обърнат резултата.

    Макар и само с двегодишна история, момчетата вече са били подгряваща група на D2 преди година, носители са на голямата награда от „Гласът на Хасково“ през 2014, а пътьом, както се казва, с влизането си в проекта „Голямото междучасие“, записаха и много емоционално изпълнение преди два месеца на откритата сцена в Хасково, като подгряващи в голямата вечер на Първия рок фест преди излизането на Дуги Уайт и група „Джон Стийл”.

    В сряда големият победител ще бъде избран с 50 % от зрителския вот.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини