От х:

Днес в x:

КЗП: Над 50 жалби от клиенти срещу фирмата със скъпите прахосмукачки

    Между 50 и 60 са жалбите от клиенти в цялата страна до Комисията за защита на потребителите срещу компанията „Уоол Премиум“, съобщиха официално от КЗП за Haskovo.net.

    Името на фирмата, която се занимава с директни продажби, нашумя тази седмица, след като стана ясно, че на 80-годишната хасковлийка Руска Делчева е била пробутана прахосмукачка за 1900 лева. Пенсионерката с доход от около 300 лева присъствала на презентация в читалище „Заря“, където й казали, че печели на томбола, а после се оказало, че всъщност си купува нереално скъпа за нейните доходи прахосмукачка. Жената платила в брой 500 лв. и подписала запис на заповед за оставащите 1400 лв. във вид на месечни вноски от по 140 лв. Възрастната жена обаче така и не разбрала, че подписва запис на заповед, а вероятно дори не знае какво означава това.

    След публикацията от компанията „Уоол Премиум“ изпратиха официално становище с искане за право на отговор, в което заявяват, че ще върнат парите на жената, когато си получат уреда обратно, защото в законовия 14-дневен срок тя е поискала разваляне на договора. Правото им на отговор бе публикувано в пълнота и без корекции.

    Същия ден, в който бяха изпратени въпросите към фирмата, базирана в Пловдив, направихме запитване и до Комисията за защита на потребителите в София. Техният отговор обаче дойде едва вчера, тъй като компанията оперира в цялата страна и на пресслужбата на КЗП е било необходимо време да събере информация от всичките си регионални служби.

    В становището си от фирма „Уоол Премиум“ заявяват: „До този момент не е имало случай, в който да сме злоупотребили с доверието и волята на клиента, както и с качеството на предлаганите от нас продукти. Като компания с международен опит, която работи повече от 10 години на пазара на директните продажби, презентираме нашите стоки пред различна публика, като подробно ги информираме за техните функции и предимства, вида на договора, който ще сключим, цени и начин на плащане на продукта“.

    Оказва се обаче, се според официалната информация от Комисията за защита на потребителите това не е така. „Жалбите в цялата страна са между 50 и 60“, заяви пресаташето на КЗП Габриела Руменова. Тя уточни, че това са жалби на клиенти, които в 14-дневен срок са поискали да върнат продукта и да си получат парите, но им е било отказано. Със съдействието на КЗП всички тези клиенти са си получили парите, допълни Руменова. При тези, които са пропуснали 14-дневния законов срок да откажат покупката, няма какво да се направи, уточни тя.

    Руменова не се нае с предположения колко са тези клиенти, които са пропуснали срока или пък не са се оплакали в КЗП.

    Тодор Кръшков   

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Чи
      читалище Заря
      30 -3
      10:35, 17 дек 2016
      А какво ще стане с това читалище дето дава терен на мошеници?Някой ще потърси ли отговорност какви фирми се презентират там? Как плащат?Проверка ще направите ли какво става там? Общината?
    • 2
      Пр
      Проверете и училищата
      5 -3
      20:22, 17 дек 2016
      Проверете и в училищата - какви далавери се въртят. Особено при оная бясната директорка - там външни фирми и хора, които не са й роднини или близки познати не могат да влязат и нищо да предложат. Всичко е предварително нагласено, както и работните места които се появяват и на които се назначават все ВИП жени и дружки. На тая е редно да и влезе икономическа полиция, хубавичко да я разпитат и препитат, а инспекциата по труда също да й разнищи нарушенията и пропуските! Ще отмъщава тя на хората и ще ги заплашва. А нейните кирливи ризи!
    • 3
      Sc
      Scarface
      0 0
      23:35, 17 дек 2016
      Хайде де!Изплюйте камъчето!Кажете коя на кого каква е за да заеме въпросното
      работно място.Знам че това искате.От какво се страхувате?Това че редактора ще остане дежурен по сайт и едно след друго ще трие коментари не само на вас
      никога не ви е спирало.И то в неделен ден.
    • 4
      14
      142681
      2 0
      05:11, 18 дек 2016
      Пак изтъкахте коментара за Наска от общежитието. В него само се настоява за пенсионирането на въпросната госпожа, защото отдавна е навършила години за пенсия. Заповедта на министъра е факт повече от година, но тя не се прилага за нея. Явно е въпрос на специални връзки, което не е редно. Съсловието е възмутено, което се проявява в реакцията му на коментарите по този случай. Всичко това продължава твърде дълго. Обидно е, че отговорните фактори в града мълчат. А и е нередно къщо.
    Последни новини