От х:

Днес в x:

Операцията на Ники мина успешно, кампанията в нейна помощ продължава

Операцията на 17-годишната Ники в турската клиника мина успешно. Това съобщи майка й Росица Ленкова от Истанбул. Интервенцията е продължила 6 часа. Според неврохирурга тя е успешна, отстранени са две образувания в областта на кръста, в близост до гръбначния стълб. Според лекарите всичко е минало по план.

Сега Ники и майка й чакат резултатите от хистологичните изследвания, от които ще зависи назначаването на последваща терапия.

17-годишната ученичка се порадва на щастието по-малко от месец след като лекарите от клиниката в Истанбул заключиха, че лечението й от рак на костите е приключило успешно. Преди дни Ники отново е усетила болки в кръста и от клиниката я извикаха за нова спешна операция. Кампанията по събиране на средства за момичето бе рестартирана и Хасково отново се включи в събирането на помощи за лечението й. Кутия за дарения има на Коледния базар в центъра, продължава благотворителната фотосесия, на всички прояви на община Хасково за празниците.

В кампанията се включиха Младежкия център, много училища, детски градини и други организации.

Днешната операция на Ники е струвала 56 000 лева. Какви средства ще са необходими за последващото лечение все още не е ясно.

Сметката за набирането на средствата е на името на майката на момичето Росица Ленкова в Пощенска банка:

BG66BPBI 7926 106 4334 801

BIC: BPBIBGSF

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини