От х:

Днес в x:

4 °C

Не, НАСА не променя зодиите и не добавя 13-та

  Новата серия от публикации относно промяната на зодиакалните знаци заля интернет някъде в края на септември 2016 и изглежда следва нова вълна. Това е толкова вълнуващо - с НАСА и зодиите в едно заглавие...

  В предишната вълна през 2016 година (да, не е за първи път), имаше даже позоваване на NASA. Появиха се заглавия като "Цял живот следваш грешен хороскоп", "НАСА промени зодиите", "НАСА добави 13-та зодия", и това във fox59 и iTechPost, примерно, но и в безброй още публикации.

  Познатите ни 12 зодиакални съзвездия са признати по един или друг начин в цял свят, въпреки че повечето страни (и Международния астрономически съюз) са приели модифицирана версия на това, което идва от древните вавилонци и гърците.

  Има доста повече от 12 съзвездия, през които Слънцето може да премине. Някои от тях са по-малки или с по-бледи звезди, така че те са били игнорирани. Най-голямото е Змиеносец - огромно съзвездие, в което реално Слънцето прекарва повече време, отколкото в Скорпион. Обаче Скорпион има по-ярки звезди и разпознаваема форма..

  Затова НАСА не е добавяла Змиеносец, нито е променила зодиака. Змиеносец си е там през цялото време, открай време, но е бил игнориран от астролозите. Те са тези, които се занимават с астрология, за разлика от НАСА, която се занимава с астрономия и свързаните с нея науки.

  Нещата със зодиакалните съзвездия са даже по-зле, обръща внимание в статията си за New Scientist Фил Плейт

  Зодиакалните съзвездия наистина не са 13. По някои сметки броят им достига 21.

  Отгоре на всичко Земята се върти доста сложно като пумпал, и заради това много бавно след векове са се променили датите, когато Слънцето е в дадено съзвездие. Ако сте били родени в края на март в древна Гърция, щяхте да сте Овен, но в наше време ще сте Риби.

  Но защо това изведнъж се появи в новините?

  По ирония причината може да е материал в сайта на НАСА за деца SpacePlace. Там има прости обяснения, написани на ниво за деца, разбераемо, забавно и точно. Материалът за съзвездията и календара, който си стои от доста време, бил обновен през януари 2016 г., с което, може да приеме, че е привлекъл внимание. В статията се обяснява как са определени зодиакалните съзвездия и как с течение на времето те са се променяли. Очевидно някой не го е прочел много внимателно или не го е разбрал, след което е написал, че НАСА е променила зодиака. Уау.

  Но това дори не се случва за първи път. Почти съща история е циркулирала през 2011 година. И сега, през 2020.

  В някакъв смисъл астрологията е вярна, отбелязва авторът. Има една група хора, на чийто живот звездите и планетите оказват съществено влияние - астрономите. Именно този тип връзка на хората и звездите си струва да се разпространи колкото може повече.

  Няма причина да не ви припомняме неговите думи всеки път, когато някой поднови опитите да въвлече НАСА в някаква промяна на зодиите.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
  30 ное 2020
  Последни новини