От х:

Днес в x:

Инспекцията по труда закова шивашки бос с 20 бона, глоби и за фирми по санирането

Шивашки бос от Хасково олекна с 20 бона за възпрепятстване на проверка от Инспекцията по труда. Това съобщи по време на редовния месечен отчет началникът на регионалната служба Петър Андреев.

13 наказателни постановления са влезли в сила през изминалия месец със санкции за общо 30 450 лева.

Има наказани и фирми, които работят по санирането заради неизпълнени указания от ИТ, открити са и нередности в инструктажите за безопасен труд, актове има и за работа без каски на обектите, както и за работа без трудов договор. Наказаните санират по Националната програма в Хасково и Димитровград, уточни Андреев.

По инициатива на МВР и в съвместно участие с НАП, Икономическа полиция и КАТ, инспекторите от контролното звено по труда, са минали и на 5 проверки в автоборси в региона. Целта на проверката е разкриването на автокъщи за нелегално разфасоване на крадени коли. В региона такива не са открити. А в частта на трудовото законодателство и безопасните условия на труд са намерени дребни неуредици, посочи Андреев.

За 10-те месеца на годината воденото от него ведомство е направило 1257 проверки в региона. Констатираните нарушения са 4711. Съставени са 167 акта. За този период са влезли в сила 153 наказателни постановления за близо 155 000 лева. Десетмесечието се отчита без фатални трудови злополуки от Инспекцията по труда.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ко
    конкретен
    56 0
    14:49, 24 ное 2016
    дайте името на този " бос " иначе цялата ви информация е лишена от смисъл. Нали едната цел на наложеното наказание е именно обществото да разбере за него, за да не се повтаря то друг път
  • 2
    То
    Тонев
    36 0
    16:02, 24 ное 2016
    Защо криете този "бос" след като вече му е наложена глобата - то не е тайна вече! Голяма журналистика!
    • Не
      Незапзнат
      7 -1
      23:21, 24 ное 2016
      Ако се замислите ще разберете защо не ви казват името.Но рано или късно все някой ще го назове.Тогава ''засегнатата''личност докато реагира пред медията за да изтрият коментара и докато това стане много хора ще са научили кой е.По обезпокоителното е че той ще ''закове''шивачките си.Държавата ще прибере глобата.Но проблемите на работничките там не само че ще останат но и ще се увеличат
  • 3
    Аа
    АА
    16 -1
    20:14, 24 ное 2016
    щом не назовават името , значи няма глоба.1
Последни новини