От х:

Днес в x:

Данъчните извадиха на търг тютюневи складове на длъжници

Националната агенция за приходите обяви на търг тютюнев комплекс в хасковското село Криво поле. Имотът, който е от две помещения – за низане на тютюн и сушилня с обща застроена площ от 1005 кв. м. и с отстъпено право на строеж.

14 100 лева е първоначалната цена на сградата, от която стартират ценовите предложения.

Малко по-скъпо – на 19 450 лева е оценен склад за сух тютюн. Той е в същото населено място, а площта му е 956 квадрата. Складът е едноетажен и монолитен. Офертите и за двете обекта се адресират до пловдивската дирекция на НАП. 2-ри декември е краен срок за оглеждане на имотите от заинтересованите лица, както и за внасяне на депозит за участие, който е в размер на 20% от първоначално обявените продажни цени.

До края на седмицата могат да се видят на място и три автомобила – два товарни и една лека кола, също обявени за публична продан от НАП. Местоположението им е в Димитровград, а цените им са от 1 350 до 2 473 лева.

Подробности за всеки търг, както и телефон за връзка с публичния изпълнител от Агенцията, водещ продажбата, са публикувани на интернет адрес www.nap.bg .

Близо 270 000 лева са събрани за десетте месеца на тази година чрез търгове от Агенцията за приходите в Хасково. С тях частично или изцяло се покриват неплатени в срок данъчни и осигурителни задължения на предишните собственици на активите.

Продажбата на актив е крайна мярка, прилагана от НАП, за принудително събиране на задължения към бюджета. По този повод от офиса в Хасково препоръчват при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини