От х:

Днес в x:

Балет "Тангра" с купата на кмета на Димитровград от "България танцува"

    Хасковският балет "Тангра" завоюва купата на кмета на община Димитровград на завършилия днес национален фестивал "България танцува". Той се проведе от 18 от 20 ноември в салона на Общински драматичен театър "Ап.Карамитев". Възпитаниците на хореографа Дорина Инжова спечелиха и първото място по рейтинг с най-много призови места в конкурса. Отличието на Дорина Инжова връчи зам.кметът на Димитровград. Яшо Минков.

    На второ място се класира балетно студио "Звездна дъга" от Варна. "Барби аванград" от Сливен зае третото място във финалното класиране на "България танцува". Победителите си тръгнаха с купи, плакети и парични награди, осигурени от организаторите. Отличие имаше и за дебютна формация - „Алегро“ от Хасково, както и за хореографите - Тихомир Митев, Дорина Инжова, Елена Богоновска и др.

    Близо 900 деца от 32 формации от цялата страна се изявиха на сцената на 11-ото издание на националния конкурс. Първоначално той трябваше да се проведе в Спортна зала "Младост", но заради ремонт на покрива мястото бе променено. Това предизвика забавяне на програмата още първия ден, настана объркване сред участници и придружаващите ги родители. На финала днес зам.кметът Яшо Минков благодари на всички и обеща по-добра огранизация на конкурса догодина в обновената зала "Младост".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини