От х:

Днес в x:

Съдът пусна под гаранция 7-те граничари от "Дунав мост". Преглед на печата

"Труд":

Половината българи смятат, че членството в ЕС е добро за страната

Половината българи вярват, че членството в ЕС е добро за страната им. Това показват резултатите от последното проучване "Парламетър" на Евробарометър.

Изследването обхваща всички държави от ЕС. Най-голяма полза от еврочленството виждат ирландците - 74%, а най-малка гърците - 31%. Средно 53% от европейците считат, че членството на държавата им в ЕС е нещо положително.

Проучванията показват, че индикаторът за подкрепата към ЕС се е запазил приблизително стабилен от 2009 г. насам, когато отново е бил 53%.

Мярка.

"Труд":

Съдът пусна под гаранция 7-те граничари от "Дунав мост"

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" спрямо 7-те служители на ГКПП - "Дунав мост", обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи, предаде "Фокус" . Паричната гаранция е в размер на 5000 лева за всеки един от граничните служители.

Те бяха задържани при спецоперация на граничния пункт на 16 ноември. В последствие им бяха повдигнати обвинения за корупция и участие в престъпна група за подкупи.

Трусове. 

"24 Часа":

Трусове около нас - първо в Гърция, после и във Вранча

Епицентърът на гръцкия трус е на 41 км северозападно от Солун. Проф. Ботев: Ще има афтършокове под 4 по Рихтер, но не в България Силно земетресение с магнитуд 5 разтърси Северна Гърция в 1,20 ч на 19 ноември. То бе усетено в Македония и в България. След Гърция миналата нощ земята се разтресе и в планината Вранча в Румъния. Според Европейския сеизмологичен център (ЕСЦ) трусът е бил с магнитуд 4,4. Българските им колеги обаче отчитат само 3,1. Епицентърът на гръцкия трус е близо до Кристони, на 41 км северозападно от Солун и на 10 км западно от Килкис, с дълбочина от 10 км. Последваха най-малко шест вторични труса. За момента не се съобщава за щети и жертви, но много от жителите на Солун и Килкис излязоха от домовете си.

Мигранти. 

"Монитор":

Националисти блокираха центъра на София

Протестиращите се събраха близо до църквата "Света Неделя" с искания държавата да се намеси активно и "да прекрати престъпността, извършвана от бежанци". Това е третият подобен протест в София, съобщи NOVA.

Исканията на националистите са за закриване на центровете за имигранти в България и за връщане на нелегално пребиваващите в държавите, от които са дошли.

Освен това протестиращите настояват за по-сериозни мерки на полицията в местата, където има струпване на чужди граждани, като районът около "Лъвов мост" в София и градовете в Югоизточна и Северозападна България.

"Сега":

Над 15 800 мигранти са се опитали да влязат от България в Сърбия за четири месеца

Над 15 800 нелегални мигранти са се опитали да влязат от България в Сърбия в периода след 22 юли тази годинадо сега. Това съобщиха от сръбското вътрешно министерство, предаде БГНЕС.

Около 14 300 от тях са се отказали от намерението за нелегално преминаване, когато са се натъкнали на съвместните военно-полицейски екипи, уточняват от сръбското МВР.

Инцидент. 

"24 Часа":

Дете с 60% изгаряния след опит да си направи селфи върху влак

12-годишно дете е с опасност за живота след опит да си направи селфи върху вагон на влак. Инцидентът е станал на гара Филипово до Пловдив, съобщиха от Университетската болница "Св. Георги". Момчето е настанено в болница с 60% изгаряния по цялото тяло. Други две деца, които са били с него, не са пострадали.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини