От х:

Днес в x:

Пиян шофьор за малко да блъсне автомобила на шефа на КАТ София

Пиян шофьор от ромски произход, при това без книжка, за малко да предизвика катастрофа с участието на шефа на КАТ София Тенчо Тенев.

Случката станала факт в петък вечерта (21 октомври). Тогава полицейският началник пътувал от Димитровград към село Крум. Около 22:30 часа кола с неадекватен шофьор засякла автомобила на Тенев. Той едвам избегнал сблъсъка, след като автомобилът направил обратен завой и застанал напряко на шосето. Малко след това виновният шофьор дал газ до дупка и се опитал да избяга. Началникът на КАТ София обаче го подгонил и своевременно се обадил на колегите си от Димитровград, които пратили патрул, за да пресрещнат нарушителя. След завой, буквално взет на две гуми, той бил заловен. Оказало се, че шофьорът никога не е имал книжка за управление на автомобил, а на всичкото отгоре се качил в колата с над 1 промил алкохол в кръвта, съобщава "Монитор".

„Спряхме го под моста на магистрала „Тракия“. Той беше видимо неадекватен. Само опитността на водача е предотвратила тежък инцидент. Колегата се обади и веднага реагирахме. Оказа се и че водачът освен друго има и присъди за редица други нарушения“, обясниха от полицията в Ботевград.

Случката напомни за друга опасна ситуация на пътя, която Тенев преживя по празниците около 6 септември тази година. Тогава Тенев е бил изпреварен от друг шофьор от ромски произход, който се движел с полицейски буркан. Само няколко километра след това ромът отново е бил спрян от колегите на Тенчев по негов сигнал. Шофьорът отнесъл два акта, а бурканът ми е бил конфискуван.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини