От х:

Днес в x:

14-годишно момиче роди за втори път

14-годишно момиче от Септември е родило второто си дете в четвъртък вечерта в Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик.
Това съобщи началникът на акушеро-гинекологичното отделение в болницата д-р Георги Стоянов, цитиран от "Фокус".
Първото раждане е станало на 7 януари миналата година, когато майката Тинка Емилова е била едва на 13 години. Новороденият син на Тинка носи името Спас и е кръстен на брата на таткото.
Зачестяват ражданията от девойки, коментира д-р Стоянов. Това води до значително усложняване на раждането, както за дежурните екипи, така и за самите родилки, тъй като момичетата не са подготвени нито физически, нито психически за това. Като цяло тези млади майки се държат доста необикновено, за ужас на дежурните екипи, разказа д-р Стоянов. Момичетата на практика не осъзнават отговорността, която поемат с даването на нов живот, допълни докторът. Повечето от младите майки са от ромски произход, включително и 14-годишната Тинка Емилова. Единици са случаите на ранни майки от българския етнос, но примери за толкова ранни бременности при български момичета няма, поне не в Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини