От х:

Днес в x:

Порой след пороя във Варна - паднали дървета, тапи, наводнени мазета

Градът още не се е окопитил от вчерашните валежи, които потопиха за пореден път Варна. 18 сигнала бяха подадени за наводнени къщи, мазета и подлези. Огнеборци са спасявали закъсал в автомобил варненец в подлеза "Шипка".

Сигнали за паднали дървета са получени в пожарната във Варна вследствие на проливния дъжд, който се изля над града за около час, съобщиха от МВР пред "Фокус". 
В момента варненските пожарникари отстраняват дърво, паднало в центъра на града до хотел "Черно море", което затруднява придвижването. Другият сигнал е за паднало дърво по ул. „Найчо Цанов”, което също се отстранява.

Общо седем сигнала са получени за проблеми вследствие на обилния валеж, шест от тях са западнали дървета и клони. Материални щети има по два автомобила. Има и сигнал за наводнени приземни етажи и мазета. Наводнено е мазе на къща в кв. „Аспарухово”.

Трафикът е много натоварен по главните улици и кръстовища на града. Читател на Медийна група "Черно море" изпрати снимки от километричното задръстване по бул. "Вл. Варненчик".

На кръстовището на "Вл. Варненчик" и "Република" светофарът не работи и задръстването е най-сериозно.

Заради пороя през изминалата нощ пък добричките села Одърци и Батово са под вода.

Две деца на 9 и 13 години за малко не се удавиха в дома си, десетки къщи са пострадали, а щетите са за хиляди левове, съобщава Нова телевизия.

Пороят ударил село Одърци със 120 литра на квадратен метър.

Осем са пострадалите къщи в селото. Според кметовете на Одърци и на Батово спасението е в нов отводнителен канал, чието изграждане са поискали преди три години, но без резултат.

 

Източник: dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини