От х:

Днес в x:

Живодар Димитров от John Steel: Очаквайте всичко на 20-ти октомври, когато Хасково ще е рок!

    31-годишният Живодар Димитров - Дарко е част от групата John Steel. Той е барабанист и, както сам казва, шофьор на бандата. Роден е в Хасково, живял дълго в Харманли, сега дели времето си между различни рок проекти между Харманли, Хасково, София и Лондон.

    Заедно с останалите момчета от групата John Steel: Боголюб Манич- вокал, Иван Сталев – китара, Виктор Георгиев – китара и Петър Петров – бас ще разлюлеят Хасково на 20-ти октомври. Тогава на площад „Свобода John Steel излизат с легендарния вокал на Рейнбоу Дуги Уайт, като част от тридневния рок маратон-едно от музикалните събития на годината в региона.

    За подготовката за паметното свирене идния четвъртък, за което вече стотици меломани потриват ръце,  Дарко разказва от Лондон в екслузивно интервю за Haskovo.net.

    Дарко, кое стои в основата на идеята да осъществите концерта на пл. “Свобода“ в Хасково с голям изпълнител като Уайт? Това е втори рок титан, с който ще свирите след екс вокала на "Айрън Мейдън" Блейз Бейли.

    Известно е, че следваме политиката за съвместни проекти със световни музиканти, след като поставихме основите на нашата история със албума “Freedom” и Блез Бейли, вече е значително по-лесно да комуникираме с легенди и да мечтаем в световен мащаб.

    Как точно стана връзката с Уайт?

    По интернет, китаристът ни Иван от доста време си комуникира с него, като той наистина следи бандата от известно време и е запознат с всичко, което се случва с нас, което ние правим. Наистина звезда като него да се интересува от нас е голяма чест. Дуги е наш любим певец и сме израстнали с музиката му. Няма нищо по-хубаво от усещането да се завърнеш в родния град с такава звезда в състава си.

    Как репетирате с него за съвместния ви проект - той е в Шотландия, други музиканти от групата са в Хасково, в Пловдив, в София, ти си в Лондон?

     Дуги си е в Шотландия, но нищо не може да ни спре нас и ентусиазмът, които имаме. Ние наистина сме много пръснати из цял свят сега, но винаги сме намирали начин да сме и заедно, това не е трудно в днешния свят на технологиите. Работим дистанционно и се събираме за определено време преди даденото шоу, за да се подготвим, стиковаме и да работим над детайлите.

    Репетиции по интернет!? Как точно става това-свирите ли реално онлайн ...или само чрез размяна на ноти и записи става това...разкажи ми.

    Не, не, събираме се седмица преди концерт минимум и се отдаваме само на репетиции по него. Така работят и в цял свят, просто ние го правим в по-малък мащаб. Наистина се стараем да следваме световен модел на хеви метъл банда. Борим се с действителността, за да достигнем реалния начин на работа и да правим крачки напред. Аз се връщам след няколко дни и ще се подготвяме с бандата в Харманли.

    Достатъчно ли е това време, или може би общите ви допирни точки, като хора и музиканти са повече от различията ви и затова нещата се случват бързо и естествено?

    С момчетата сме от почти 10 години заедно и химията между нас ни помага много, за да се случват бързо нещата. Като едно семейство сме. Това е ключът към успеха според мен, не само за нас, мога да дам хиляди примери с големи банди.

    Казваш “световен модел на хеви метъл банда", чувствате ли се вече един вид звезди, но не в онзи смисъл на думата с отрицателния ѝ отенък, а като хора, които са си поставяли цели, до които намират начин да стигнат. Парчето “Енджъл”, например, с вокал Дилян Арнаудов /б.а. Хасковлия, пял в SJK и английските Nepherack и Day40/, става все по-популярно...

    “Енджъл” е много старо парче, то е първото и е записвано с първата група на Иван, ние го пресъздадохме с Дилян и смея да кажа, че той е един от най големите професионалисти, с които съм работил.

    И не, ние не сме звезди, не се чувстваме така, защото сме здраво стъпили на земята. Денонощно сверявам часовника си с големите имена, лично за себе си съм достигнал неочаквано върхове, но реално сега започваме и трябва да се целим високо, за да вървим напред.

    Познавам Делян отдавна и съм абсолютно "за", това което казваш за професионализма му, свидетелка съм на стъпките, които в годините праваше...

    Хасково има много таланти, затова и ние подкрепяме бързо развиващите се банди като като Different Highway /б.а- рок банда от Хасково, създадена докато момчетата са още ученици/. Имах удоволствието да свиря на една сцена с тях в Несебър, не можах да повярвам колко са готини и колко бързо си завоюваха мястото на родната рок сцена. Поздравления.

    Да, така е, още повече тези момчета сега получават и признание, така да кажа "на всеослушание", с участието си в проекта "Голямото междучасие". Познавам и тях от хлапета и още преди време забелязах колко са нахъсани и упорити... но само хъс ли е необходим, за да палиш публиката?

    И труд , колектив и много хъс. Те имат всичко необходимо, видях го от запознанството ми с тях и съм убеден, че те първа ще ни радват много.

    Прави ти чест, че подкрепяш по този сърдечен начин младите рокаджии. Вашата група получавала ли е такава мощна подкрепа в годините, кой ви е идол и ви е окрилявал за музиката?

    Честно казано не, много малко подкрепа сме срещнали по пътя си, но това ни прави силни. За нас кулминационния момент беше признанието на Блейз Бейли, съвместната ни работа с него и приятелството.

    Наши идоли са Айрън Мейдън, Пърпъл, Рейнбоу и е истинска чест, че се докосваме до тях.

    Забелязваш ли, че има едно възраждане на рока у нас. Все повече млади хора започват да слушат тази музика, на какво се дължи това според теб?

    Да и това е страхотно! Не знам на какво се дължи, но дано да продължава така.

    Разбрах, че работите по втори албум, какво се случва с него, да очакваме ли парчета в него с Уайт?

    Вторият албум е записан, остава ни работата върху вокалите и да, може да очаквате всичко от нас.

    Издай нещо от кухнята по приготовленията, каква е програмата за 20-ти, какви парчета ще свирите?

    Издавам само малко - Дуги ще е в Хасково ден преди концерта, още на 19-ти октомври. Естествено, че няма да кажа каква е програмата, мога само да дам жокер - ще представим сингъл от втория си албум, ще свирим част от авторска музика и ще се разходим из каририерата на Дуги.

    Тук е моментът да кажа, че ние си имаме страхотен вокалист, който е от братска Сърбия и се казва Боголюб Манич. Но възможноста, която имаме да работим със световни имена, не само е трамплин към голямата сцена, а и огромен опит за нас. Така че може да очаквате всичко!

    Интервю на Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини