От х:

Днес в x:

Джебел е крепост на ДПС

Изображение 1 от 4

    ДПС продължава да е първа политическа сила на територията на община Джебел.Ние сме стабилни, единни, сплотени и няма да позволим на никой да ни раздели.Това декларираха в изказванията си членове на движението на проведеното разширено заседание на ДПС-Джебел на 17 септември т.г., което се водеше от общинския председател на ДПС и зам.-кмет на община Джебел Хюсеин Мустафа. Членове на ОбС на ДПС, кметове на населени места, общински съветници, ОбС на МДПС, председатели на местни съвети, на женското дружество, близо 100 човека, участваха в разширеното заседание на местната организация на ДПС.Няма наплив към новия политически проект, каквито манипулации се правят в медиите, единични са случаите на преминалите в него.Ние сме печелили години наред доверието на избирателите в Джебел, спечелихме и на последните избори и вотът на 3200джебелчани беше за кмет от ДПС,а не от друга партия, посочиха в изказванията си  присъстващите в препълнената зала. На следващи избори отново ще спечелим вота  на джебелчани, защото работим за хората и за решаването на техните проблеми, бяха категорични те. Организацията  действа  адекватно на политическата ситуация и продължава да е стабилна, въпреки деликатната ситуация в общината.

    В емоционални изказвания  активисти посочиха:“ДПС е наша рожба“,“Ние по нашия път, те – по техния“, призоваха „Да няма разделение, да бъдем заедно, да бъдем единни!“.

    Разширеното заседание на Общински съвет на ДПС–Джебел гласува позиция в подкрепа на водената национално-отговорна и насочена към решаване на проблемите на гражданите политика на партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“.

    „Активът на партията изразява своята категорична подкрепа за придържане към висок политически морал, като в същото време осъжда и неприема политическото чергарство.Подмяната на гласа на избирателите е знак за политическо безсилие, липса на политически морал, идейна безизходица и  неизбежно води до възстановяване вота на избирателите.“, се посочва в приетиядокумент.

    На заседанието се реши по график, изготвен от ОбС на ДПС-Джебел да се проведат разширени заседание от 37-те местни съвета в общината.

    Гости на форума бяха инж.Хасан Азис, заместник председател на ЦС на ДПС и кмет на община Кърджали, областният председател на ДПС Изет Шабан,депутатът в Европейския парламент Неджми Али, народните представители Ердинч Хайрула,Мустафа Ахмед, Салиха Емин, Айхан Етем, областният председател на МДПС Байрам Байрам,председателят на ДПС-Кърджали Мюмюн Али, кметът на община Ардино Ресми Мурад.

    Джебел на разширеното заседание  на общинската организация на ДПС с препълнената зала, с участието на целия актив, с единодушно приетата позиция даде своя знак единство,неделимост и стабилност към цялата партия.

    В изказванията си заместник председателят на партията,областният председател,евродепутатът, народните представители благодариха на  общинската организация на ДПС за категоричната  позиция срещу  опитите за разделяне и подмяната на гласа на джебелчани, за искрения диалог. Те  подчертаха, че вотът на джебелчани на последните местни избори е бил за кмет от ДПС и всеки опит за подмяна  трябва да премине през избори. Ще продължаваме  да бъдем с хората от Джебел и ще съдействаме за решаване на  конкретните им проблеми, казаха гостите.Увериха, че поредният опит за разделяне на ДПС няма да има успех, че ДПС ще продължи да бъде силно и единно.Ние имаме своя път, по който вървим заедно вече 27 години и ще  продължим да вървим заедно по нашия път, отклонилите се да вървят по техния път, подчертаха ораторите, визирайки новосъздадения политически субект.  Изказалите се бяха единодушни, че никой не печели от разделението и че заради лични интереси не трябва да се загърбват интересите на една цяла общност. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини