От х:

Днес в x:

77-годишен шофьор на чашка засече Фиат на кръстовище

    Възрастен шофьор засече с колата си друг автомобил на кръстовището под АГО. Катастрофата, която е по вина на 77-годишният Въко Тодоров, отваря отново темата за таван на възрастта до която може да се управлява МПС и която у нас е отворена.

    Възрастният водач, който е идвал по бул.“В. Левски“ откъм „Орфей“ е завивал на ляво и буквално е отсякъл пътя на движещия се от светофарите нагоре към квартала около 30-годишен младеж.

    По една жена е имало във всеки от катастрофиралите Фиати. И двете не са сериозно пострадали, но са отведени за преглед в болницата.

    Въпреки, че възрастният мъж се е опитал първоначално да заблуди полицията за посоката на движение на блъсната от него кола, очевидци са потвърдили реалната ситуация. Хора, които живеят в околните блокове и са излезли да помагат, след като са видели удара разказаха, че са станали свидетели и на отчитането на дрегера при възрастния мъж, който е бил с 0,4 промила алкохол в кръвта. “Въпреки  количеството да е в рамките на допустимото от закона, това количество при човек с възрастен организъм може и да се окаже пагубно“, коментираха мъже, насъбрали се около кръстовището.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ви
      вип
      13 -3
      15:22, 15 сеп 2016
      тва наборче къде върви незнам добре че няма нищо
    • 2
      Бъ
      България
      25 -7
      15:24, 15 сеп 2016
      Време е да се сложи един праг за възраста на шофьорите !
      Те стават потенциални убийци ! Рефлексите им са забавени , не използват странични и за обратно виждане огледала ... Просто са уникални
      • Не
        не е от възрастта
        24 -2
        16:29, 15 сеп 2016
        Ако ти си такъв, не всички възрастни са такива. И мноооооого млади са такива.
      • Бъ
        Българин
        9 -1
        21:56, 15 сеп 2016
        И като сложат праг, как ще се придвижват хората на възраст? Първо трябва да се помисли за по-добър и по-достъпен за възрастните хора автобусен транспорт преди да им се отнеме единствения начин на придвижване.
    • 3
      Ма
      макдоналдс
      9 -9
      17:48, 15 сеп 2016
      Абе какво е що е не знам но дъртягите са с забавени реакции мудни и доста често НЕАДЕКВАТНИ в същото време пък ПОСЕРКОВЦИТЕ са нагли и агресивни В този случай този Въко Тодоров -Дъртанян във възръст критична за управление на МПС отгоре на това и ПОЧЕРПЕН В случая е най добре да подложен на проверочен сигурен съм че докато е жив няма да може да го изкара и с9ам ще се откаже от кормуване Мисля че на 75 г всеки водач трябва задължителна да мине ПРОВЕРОЧЕН така много Дъртаняновци сами ще се окажат изхвърлени
    • 4
      Ив
      Иво
      10 -2
      19:00, 15 сеп 2016
      Минах от там и видях ,че екип на бърза помощ се занимаваше с някаква мангуста с шалвари,която се търкаляше и ревеше на тротоара.
    • 5
      Дд
      ДДД
      18 0
      19:46, 15 сеп 2016
      Време е и да се вземат мерки спрямо циганите с шофьорски книжки,но без Образование ! Масово шофират без да познават знаците!!!
    • 6
      Ст
      стар шофьор
      5 -1
      20:40, 15 сеп 2016
      този водач навремето беше катаджия от филиво срамота е че си допуснал такъв резил да стане срам и позор е в ъ к о беше принципен служител във м в р излагаш колегите се филефска чилия
    • 7
      12
      123
      8 -2
      08:24, 16 сеп 2016
      А пиклювците дето карат на късмет?
    • 8
      Мм
      Мммм
      1 0
      16:32, 16 сеп 2016
      Къде пък видя ц***** и какви знаци кръстовището през деня се регулира със светофар аз бях там и видях как дядото пресече пътя на черния фиат който преминаваше на зелено удариха се и черния фиат се обърна. В друга посока. При което можеше да стане по голяма беля фиата идваше от цигарената и караше по пътя с предимство тук изцяло дядото е виновен. Каде е тръгнал да кара на тези години и то почерпен а на всичко отгоре и не виждал с едното око добре без никакви рефлекси и преценки е заради такива младите хора си отиват над 70 години не трябва да карат коли никакви.
    Последни новини