От х:

Днес в x:

Децата на Хасково спасиха от изсичане 61 дървета

Изображение 1 от 3

    4,7 тона предадена хартия, 1000 раздадени книги на повече от 900 деца отчете съботната кампания в Хасково “Почисти и прочети”, съобщават организаторите. Благодарение на предадената хартия децата, които се включиха в детския празник „Стара хартия за нова книга", спасиха от изсичане 61 дървета.

    Настроението по време на цялата акция беше празнично. Децата се забавляваха с екотеатъра „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка" – история за три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. След шоуто всяко дете получи комикс книжка за оцветяване с историята на героите, представена от Театъра на приказките – София. Забавни викторини на литературна и екотематика с много подаръци и приятни изненади провериха знанията на децата и техните родители.

    Над 200 талантливи хасковски деца се погрижиха за настроението на присъстващите. Детски и младежки вокални групи и танцови състави, сред които спортните клубове „Гранд", „Тангра", „Мега спорт", „Торнадо", акробатите от КГС „Юнак" и звездите на аеробиката от КА „Виолена" и „Seven Go", показаха своите умения пред многобройната публика. На сцената на пл. „Свобода" се изявиха и талантите от детска вокална група „Орфейче", детски танцов ансамбъл „Южняче", балетна формация „Рона", хор „Орфей" и мажоретен състав „Хасково".

    Инициатори на събитието са „ЕКОПАК България" и Книжен център „Гринуич". Акцията в Хасково се реализира с подкрепата на Община Хасково и Регионална библиотека „Хр. Смирненски".

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини