От х:

Днес в x:

САЩ предупреждава за повишен риск от атентати в Европа, Азия и Африка

Американските власти разполагат с достоверна информация, че терористични организации готвят заговори срещу европейски страни

Опасността от терористични атентати срещу интересите на САЩ и други западни страни се запазва в Близкия изток, Северна Африка, Европа и Азия, се казва в предупреждение на Държавния департамент на САЩ към пътуващите в чужбина граждани на страната, предаде ТАСС.

Терористичната групировка Ислямска държава подканва привържениците си да нападат гражданите на САЩ и партньорите им от коалицията независимо къде се намират, припомня се в предупреждението. Коалицията се състои от страните, които водят военни операции в Ирак и Сирия.

Американските власти разполагат с достоверна информация, която сочи, че Ислямска държава, Ал Каида и други терористични групировки продължават да създават заговори за нападения в Европа. Това е свързано и с връщането на чуждестранни бойци от Сирия и Ирак в родината им, се подчертава в предупреждението на Държавния департамент. Според департамента "всички европейски страни остават уязвими за атаки от страна на транснационалните терористични организации".

В Централна Азия все още са активни групировки като "Ислямско движение на Узбекистан", Ал Каида и "Съюз на ислямския джихад". В региона действат и други групировки, както и терористи, несвързани с групировка.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини