От х:

Днес в x:

Плеяда от министри и шефове на агенции в Хасково на 8 септември

Плеяда от министри пристигат навръх Празника на града 8-ми септември. Те идват в областния център като част от националната кампания „Да! На българската икономика” на вестник “Стандарт“ и КРИБ.

Областна администрация Хасково ще приеме четиринадесетата поред дискусия на тема: Да! На българските регион, на която медиен партньор е и Haskovo.net.

Във форума в зала „Марица“ се включват министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова или нейн заместник, заместник-министърът на МРРБ Николай Нанков, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, Румен Порожанов – изп. директор на ДФ “Земеделие“. Те ще отговарят на въпроси, поставени от бизнеса, но и от местните власти в лицето на кметовете от общините в региона

Възможностите за изграждане на пряк път от Хасково до Александровска гробница ще е сред основните теми, която общината поставя на масата за обсъждане.

В момента туристите изминават близо 30 км, за да видят тракийското чудо, което намалява значително шансовете за развитие на туризъм.
Министър Московски ще си каже мнението, ще даде и препоръки за развитието на летище Узунджово с изграждане на карго терминал. Вежди Рашидов ще представи възможностите за по-мащабни разкопки в уникалния комплекс "Глухите камъни". Ще бъдат обсъдени и възможностите за развитие на поклоннически туризъм, които дава най-старият манастир в Европа "Св. Атанасий".
Шефът на БАИ, който е възпитаник на Хасковската езикова гимназия - Стамен Янев, идва да помага за привличането на нвеститори в индустриалната зона на Хасково.

По време на дискусията ще бъде засегната и темата за възможностите за икономически растеж и за общи индустриални проекти между община Хасково и община Димитровград.

На дневен ред влиза и въпросът за развитие на хазартния туризъм в Свиленград, а като важен момент от това ще бъдат обсъдени възможностите за облекчаване на визите за турските граждани.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Дя
    дядо Божко
    24 -2
    20:20, 7 сеп 2016
    Тълковен речник: Плеяда - Съзвездие от седем звезди, които са разположени близо една до друга. Нима вече вземаме министрите за звезди???? Пази, Боже! Докъде я докарахме!
  • 2
    Вс
    Всевишния Кенанец
    7 0
    00:38, 8 сеп 2016
    Пряк път до Александровската гробница?!?!?! Развитие на Поклоннически туризъм?!?!? То е ясно идват да покажат че ГеРБ уж са много загрижени за Хасковски регион, да хапнат , да пийнат и това ще е ....силни в приказките, слаби в реализацията на проекти! До 2020 ще направите ли инфраструктурата в Кенана, Куба и др. Околовръстно на Хасково....ще върнете ли хората в Хасково, туристите като искат сами ще дойдат.....Миналата седмица кои посетиха Димитровградския панаир, или тази ще съчетаят Хасковския панаир с Димитровградския пазар.....
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    4 0
    10:50, 8 сеп 2016
    Изгонете хазарта в Свиленград, целият център на Хасково е омаскарен от боклуци. Срамота, егати и демокрацията, едно време имаше музикален магазин, руска, книжарница, Дом на техниката с техническа книжарница, сега на тяхно място има долнопробни комарджийски бардаци, събиращи утрепките и боклуците на града ни. Хората се разхождат в центъра, около бардаците мирише на пикня, вратите се отварят и от там надничат зомбираните мутри на комарджиите , мигат слънце не видели, всичко мирише на леш. Бездомни кучета се разхождат точно до общината, ама на кой ли общински *** му дреме за това, че могат да ухапят някой. Изобщо голям гнус стана центъра !!!
Последни новини