От х:

Днес в x:

Волкикарове налазват Хасково през септември за пет часово шоу

Изображение 1 от 3

    Първото по рода си автомобилно състезание volki car в Хасково ще се се случи на 11-ти септември. Организатор на състезанието е Авто- мото клуб Хасково, с подкрепата на Община Хасково и приятели на моторспорта в Хасково.

    Надпреварата ще има състезателен характер с награди за първо, второ и трето място и ще е за Купата на Хасково, но няма да е кръг от Републиканския шампионат, уточни Иван Бакърджиев, който е основен организатор.

    Малките колички с голяма мощност ще „налазят“ града на пътния възел при жилищния комплекс "Орфей".

    Затварянето на маршрута в неделя ще стане в 12 ч. Затворено ще е само пространството около детелината, няма да бъде затваряно трасето по бул. „В.Левски“, уточни още подробности по организацията Бакърджиев.

    Официалното откриване и старт ще са 13 :00 часа Следват свободните тренировки, квалификациите и два манша, след които ще станат ясни и победителите в топ 3. Награждаването ще е към 17-18 часа. Между маншовете ще има  и Drift Racing car шоу.

    Волкикарите ще са десет и организаторите са поканили за участие лицензирани пилоти от хасковски регион от всички мото спортове. „ Понеже състезанието е за Купата на Хасково ми се иска публиката да вижда познати лица зад волана“, обясни Иван Бакърджиев.

    Първото волкикар състезание в Хасковски регион беше през миналата година в Димитровградския парк „ Марица“.Макар само демонстративно то донесе много удоволствие на любителите на авто спортовете.

    Малките състезателни колички, които ускоряват от 0 до 100 километра в час само за 2,5 секунди, са наречени на името на създателя си - турският автомобилен шампион Волкан Йъшък.

    Волкикар шампионати има в 7 държави в Европа, а в България официалните надпревари стартираха през 2014 година.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Га
      Гаро
      4 0
      13:32, 20 авг 2016
      Наречени на името на създателя си - турският автомобилен шампион Волкан Йъшък. Ех гербери,гербери ,а защо да не гледаме затворения балкански шампионат.......:)
    Последни новини