От х:

Днес в x:

Кметът на Узунджово отива на съд за купуването на гласове

Кметът на Хасковското село Узунджово Деян Ванчев е с обвинение за купуване на гласове и отива на съд.

Днес Софийската градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителения акт срещу Ванчев. Той е за това, че като кандидат за кмет на Узунджово е давал пари на избиратели срещу обещанието им, че ще гласуват за него.

Деян Ванчев се кандидатира за кмет  на местните изборите през октомври миналата година от листата на Коалиция ”За Хасково”, от която беше кандидат за управник на Хасково за пети мандат и вече бившият кмет на общинския център Георги Иванов.

“Ванчев решил, че може да спечели изборите, като даде имотна облага на различни граждани, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в негова полза. Така за времето от септември 2015 година до октомври 2015 година той се срещнал с двама души от селото. Дал им сумата от 200 лева. Те трябвало да разпределят парите между други лица, които да бъдат мотивирани по този начин да гласуват за Ванчев. През същия период той се срещал с още пет души от с. Узунджово. Дал на всеки от тях по 40 лева за да го подкрепят на изборите.", пише в обвинителния акт.

Действията на Ванчев обаче бяха разкрити и започна разследване. Заради това четири дни преди изборния ден свалянето на имунитета му поиска пред ЦИК главният прокурор Сотир Цацаров.

Още през есента Деян Ванчев отрече да е купувал гласове и изказа съмнения, че е натопен от конкурентите си за кметския стол на най-голямото село в общината. Пред Haskovo.net той заяви, че не се притеснява от сваляне на имунитета, защото според думите му, няма доказателства срещу него за изборна търговия. 

След внесеното днес обвинение, предстои насрочване на делото от СГС.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

  • 1
    Ро
    ромско чаве
    52 -4
    18:50, 18 авг 2016
    Бре тоя прилича на коледен ШОПАР Тая дебела шия не вярвам да е станала от лапане на ТУРШИЯ
    • Ди
      Динко
      37 -8
      19:28, 18 авг 2016
      Много е показателен предизборния плакат на "Коалиция срещу Хасково"(на снимката). В ляво ,над дебелата глава на не осъществения узунджовски кмет-недоразомение пише :" Думите отлитат" ...това ще рече,че понеже е много прост и неграмотен ,все не може да избере дума,защото знае само няколко,а може и да е заради това,че каквото каже е отлетяло и си прави каквото си знае. А над главата на господаря му пише:" Направеното остава"...това всеки го знае...за 16 години и 4 мандата бая остана.
    • Go
      gost
      15 -12
      03:38, 19 авг 2016
      Викам на новия кмет няма ли да му трябва и хеликоптер освен втория джип?
  • 2
    Хи
    Химко
    31 -3
    18:52, 18 авг 2016
    Всички узунджовци си платиха версиите по изборите ! Пари от къде ? Как от къде от Деян Дебелия !
  • 3
    Бо
    БОБО
    41 -7
    18:57, 18 авг 2016
    Ей тия двамата узунджовски юнаци до преди година и нещо, да не се видеха. И изведнъж...единия харсъзин издига другия харсъзин за кмет?! Що за метаморфози ,що за катарзиси? ума не ми го побира.Мисля си,че понеже и двамата са много "добри и честни хора", за това са се сдобрили,за" доброто на хората" и за" доброто на селото". Сега шопара ,ако има да връща на Карабас Барабас,дали ще е с добро?
  • 4
    Аб
    АБ
    33 0
    19:36, 18 авг 2016
    Сметката е проста.Във всичките села където циганите имат известно количество гласове печели тоя който е платил.Защото без пари...тц.Освен това печелят тия с кафенета,кръчми,магазини.Това е положението.
    • Да
      даа
      23 -2
      19:40, 18 авг 2016
      И братовчедката на тоя в Подкрепа не е стока.Нали са от една партия.Цялото село знае кой на кого и как,ама...Даже от Гърция докараха мангустите.
  • 5
    Мл
    Младен
    33 -3
    19:37, 18 авг 2016
    Този шопар ако го махнат от кметското място, ще вдигна банкет. Много нагъл тип и злобен, има "" Видовден"Деяне!!! Дано ти го нач...т в дебелото ти дупе!
  • 6
    Ха
    Хаск
    38 -7
    20:30, 18 авг 2016
    В какви времена ни върнахте с тази снимка... Като ги гледам тези двамата юнаци, особено хасковския, чак се втрисам! Добре, че царството му свърши! Впрочем не е лошо да ни го припомняте от време на време, да не забравяме какво робство беше. Помиярите му разчитат на слабата памет и се опитват да го изкарат младенец:)
  • 7
    Ив
    Иван Райчев -Гъбата
    31 -5
    21:11, 18 авг 2016
    И двамата ме отвращават достатъчно, нагли и богопомазани. За съд са и после за затвора- АМИН.
  • 8
    Ха
    Хасковлията
    34 -3
    21:53, 18 авг 2016
    Всички в Узунджово знаят,колко пари даде Г.Иванов, на Деян Ванчев,за да спечели изборите. - 40 хиляди лева.Двамата с баща му, предната вечер обиколиха махалата, и циганите гласуваха за тях.Лично аз много се учудих,защото служебно ходя много често до това село, и всички ц***** ,бяха много доволни от бившият кмет-Ничев. Но, както се казва,когато говори езика на парите,и добрите кметове мълчат. А за Д.Ванчев се знае, че е в "дървената мафия" от години, и ако не го осъдят,половин Южна България, до няколко години, ще остане без гори.
    • Ок
      Окей
      0 0
      01:25, 20 авг 2016
      Да стария кмет Караджата дето крадеше на пенсионерите дървата да дава на чаветата или както чаветата взеха да тарашат старото училище по неговия мандат с незаконните казани тоя нали
  • 9
    Се
    селянина
    23 -4
    23:05, 18 авг 2016
    Тоя дебелак е за Родопа на луканки да стане....... и неговия гуро баш Манго Иванов са за панделката....
  • 10
    😮😕
    😮😕😮😕
    15 -2
    00:44, 19 авг 2016
    Купуване на гласове,конфликт на интереси,обслужване на интереси на трети лица...Достоен кмет на българско,пардон,циганско село.Достойният кмет е Димитър Ничев!Другите кандидати бяха резил.
  • 11
    Го
    гост
    9 -2
    03:39, 19 авг 2016
    Опс, хайде да изчакаме да видим каква ще е присъдата и тогава да коментираме тук....
    Лично, предполагам, че няма да има даже и присъда де....
  • 12
    Та
    Ташев
    8 -5
    09:28, 19 авг 2016
    Всички плащат! Защо само тоя обвиняват? Ясно е защо!
    • Ге
      Георги Иванов
      6 0
      18:19, 19 авг 2016
      Деяне......Деяне , знаех си че си тъпо парче , ама ти още по-тъпо прасе излезе.!!!!!!!
  • 13
    Кр
    Крали Марко
    11 0
    10:06, 19 авг 2016
    Купуването и продаването на гласове в българия си е жива търговия
  • 14
    Ге
    Георги Иванов
    12 0
    18:50, 19 авг 2016
    Кой е Деян Ванчев..?? Шеф на партийната организация на БСП в село Уунджово...Симпатизант на ДПС и протеже на Турско- ДеПеСарската мафия в региона...Винаги по време на избори е марионетка на двете крадливи и родоотстъпнически партии БСП и ДПС....По време на последната тройна коалиция( БСП+ДПС+Атака) ,която върна България десетилетие назад, беше назначен от Орешарски на висш пост в горското в Хасково.....До ден днешен,бившите му колеги разправят как допускал до 10 правописни грешки в едно изречение а дори няколко пъти изписвал името си с две правописни грешки...Има единадесет преписки за незаконна сеч и куп други закононарушения.....
Последни новини