От х:

Днес в x:

Махат паркингите над реката в Хасково

Паркингите над реката в Хасково ще бъдат премахнати, пише „Хасковска Марица“. Това предвижда заданието за изработване на общ устройствен план на областния град, който трябва да бъде готов през пролетта на следващата година.

Застрояването над реката ще бъде премахнато, за да се възстанови екоравновесието в централната градска част. В изготвянето на заданието за Общ устройствен план участват експерти от различни области – архитекти, инженери, еколози и др.

Хасково няма действащ Общ устройствен план от дълги години. Изготвяне на концепция за развитието на града през следващите 20 години бе сред първите задачи, с които се зае новата местна власт след изборите миналата година.

Очаквайте в Haskovo.net интервю с директора на Архитектурата инж. Драгомир Колев.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (41)

  • 1
    Ha
    ha ha
    140 -25
    08:55, 16 авг 2016
    Веднъж трошени общински пари , втори път пак ще се трошат.....Голяма хумореска е И новата управа.На крива ракета , космоса й пречи.Ми като толкова ви мило за екоравновесието , заемете се с бездомните кучета ,че въпрос на време е беля да стана-плъзнали са пак навсякъде.... .Бе захванете се с наспиралите по тротоарите коли-то само по "Св.Кирил и Методий" да минете и от глоби ще съберете заплатата на няколко общински хрантутници.Бе захванете се с престъпността- че хората пропищяха от кражби и палежи.
    Мдаааа- ама в изброените дейности няма лапачка нали-избори далеко , какво ви пука за електората.....
    • Xa
      xaxa
      61 -16
      09:15, 16 авг 2016
      Който богатее от глоби и санкции, тежко му присяда и народната любов го следва завинаги. Затова резултатът от последните избори се оказа такъв. Природните сили са по-силни от всеки ламтеж, кокото и силен да е той. Загробването на реката да отиде в миналото! А неграмотното градоустройство от последните две десетилетия тепърва ще го плащаме със здравето и нервите си.
    • Vf
      vfw
      2 -5
      15:49, 16 авг 2016
      Я га бя на село'н'цепил дръв, уан тряска се забил в моя крак и я мноу ревъл.
    • Се
      СЕЛЕНЖЕР
      17 -5
      17:56, 16 авг 2016
      Между другото паркингите пречат,защото са конкуренция на общинската синя зона и най вече,че бившия кмет има дялове в тях...
    • Мн
      Мнение
      12 -1
      20:55, 16 авг 2016
      Аз си мисля че от известно време се присвоява бизнес на определени хора.Просто се сменят фамилиите който ще лапат средства и преди и сега си има наши и ваши.А санирането идва точно преди избори много удобно не съм за стария кмет но и новия не ми вдъхва доверие защото е параван на власта не се знае кой цока от наще данъци.
  • 2
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    85 -12
    09:00, 16 авг 2016
    За умиращ и изчезващ град трябват само снимки и музей в който да се показва,каква икономика и население имаше град хасково и да се обясни в тоя музей,кой и кои са виновни за сегашното му плачевно и подигравателно състояние...след,като се посочат виновните е редно да бъдат обесени публично на площада пред областния съвет и с табели на вратовете за деянията извършени през годините на личните им далавери...
  • 3
    Sm
    smiley
    64 -69
    09:05, 16 авг 2016
    Това е най-хубавото и умно нещо, което властите са... Виж коментара
  • 4
    Бр
    Браво
    63 -24
    09:08, 16 авг 2016
    Това сигурно също са част от новите инвестиции в града, за намаляване на безработицата.
    Браво, Браво, Браво, евала на таз партия и на таз Власт!!!
  • 5
    Ми
    Михайлова
    103 -32
    09:08, 16 авг 2016
    Наистина , тези от общината са уникални ! Боже, какви глупости сътворяват !
    • Mm
      mmmm
      70 -28
      09:18, 16 авг 2016
      То глупостите са вече направени, сега трудно се поправят, а хората, които окепезиха Хасково остават безнаказани
  • 6
    Ст
    Строител
    72 -16
    09:47, 16 авг 2016
    Нов градоустройствен план се прави на база даденост в населеното място. В нов градоустройствен план не съществува хипотеза за премахване на съществуващи законни строежи. Дали нещо може да се премахне, или не, определя ЗУТ. Според ЗУТ, ако един строеж е законен, няма начин как той да бъде премахнат. В този текст няма нито едно име на тези специалисти, защото няма загубен човек, който да си сложи името под тази феноменална глупост. Цялото застрояване над реката е частна собственост. Собствениците ще спукат общината от дела, включително и за пропуснати ползи. Ако съм на тях още сега ще заведе дело, защото такива "новини" свалят цените на имотите им. Всички възможни институции се произнесоха, че строителството над реката е законно. Хубаво, или лошо, е въпрос на възприемане. Дали екологичното равновесие е нарушено, може да каже само РИОСВ, но не и този, или онзи "специалист" без име.
    Някой в тази община зачита ли институциите и законите?
    И понеже анонсирате интервю с инж. Колев, ще има ли и такова със собственик на паркинг над реката? Или вашата журналистика не предвижда друго мнение?
    • Де
      Делчо
      12 -3
      20:54, 16 авг 2016
      Дрънкаш глупости "строительо"! Корито на река не може да бъде частна собственост. Ако някой са го излъгали в противното си е негов проблем! Покриването на коритата на реки е доказано лоша практика, а обществото трябва да плати цената на това, че не спря предходните управници да го покрият.
      Не бих се вързал на журналистически писаници в Хасково.нет - дали е това най-важното в един общ устройствен план или не, и каква им е визията - тепърва ще разберем.
      А хасковлии вместо да се пенят на маса - да ходят по обществените обсъждания и да пишат препоръки към проектантите - друг начин на въздействие няма!
  • 7
    Um
    umen
    45 -29
    10:11, 16 авг 2016
    след всеки дъжд като се наводнят улиците около реката цяло хасково мрънкаха че нищо не правили по въпроса и най накрая като отговориха на молитвите сички са недоволни СТРАШНО нещо е хасковското село
    • Vf
      vfw
      6 -3
      10:25, 16 авг 2016
      Котка ако се наблюдава как като скочи или падне върху детски трамплин, като отскочи от трамплина със изненадваща за котката сила, и се приземи на земята как се оглежда и пак не знае кво става а? На другия ден пак ще го направи и пак ще е същото.. ей това е аспект от ниския коефициент на интелигентност - да не можеш да правиш връзка между събитията.
    • Vf
      vfw
      4 -7
      10:40, 16 авг 2016
      Браво будни хасковци !!! Така трябва да изразявате своето мнение на свободни граждани няма от какво да ви е страх от разум или логични съждения, нарушилите на закона административни ръководители,трябва да се наказват, като в случая заемащия мястото кмет, той е избран от нас и трябва да се наказва от нас, законите на физиката, смисъла и последователноста във мислите и възприятията са проблем, но не ги оставяйте да ви спрат. БЪЛГАРИЯ НА ТРИ ШКЕМБЕТА! УРАААААААА!!
  • 8
    Ko
    kovo
    27 -10
    10:17, 16 авг 2016
    Да се рздава чуждото или продава общественото е много лесно. Останаха ли парченца общинска земя неразпределени и незастроени? Разбира се закупилите магазинчетата над реката са добросъвестни собственици и ще си търсят правата, но ако има проблем със законността им, да търсят обещетение от този който беше начело и разреши тази глупост.
  • 9
    Ра
    разрушител
    14 -4
    10:20, 16 авг 2016
    Стига сте си чесали клавиатурите!Вижте от къде идва новината-в."Хасковска Марица", а всички знаем колко е независим...
    • Vf
      vfw
      13 -5
      10:28, 16 авг 2016
      Български-град-с-турско-име.нет няма да е лошо ако удебелявате такива моменти от статиите, там където пише, че новината е от вестник Марица.
  • 10
    То
    Тонев
    32 -14
    11:06, 16 авг 2016
    Цялата т. нар. "река", която всъщност е един мръсен и миризлив поток, трябва да се застрои!!! Каква идилия, какви тополи? Това е ценна площ по протежение на целия град! Ако искате да направите добро на Хасково - махнете тази феодална форма на скубане на пари, наречена "синя зона"!!! А това предложение тук на обищаната.. явно става въпрос пак за крадене на пари от някакви програми!
  • 11
    Ли
    лиско
    28 -12
    11:50, 16 авг 2016
    Паркингите няма да се премахнат, това е ясно, въпреки че действително влошават екологичното равновесие на града. Но дали са законни? Не е достатъчно да имат строителни книжа, а дали тези книжа са законно издадени! Съобразени ли са с екологията, имат ли еко оценка? Не! Съобразени ли са с хидрологията и евентуалните високи води? Не! Къде, освен в страните с ляво движение, сте виждали да се влиза в паркинги от бързата лента? Съгласувано ли е това с КАТ? Не! Е тогава какво му е законното, псевдо Строителю?
  • 12
    Тя
    Тянка Енева
    32 -19
    12:57, 16 авг 2016
    Подържам идеята за премахването на паркингите над рекататова е най уродливото деяние на бившия кмет.
    Екологичното равновесие на реката
    създавано с векове в хасково бе нарушено с действията на узунджовеца.
    Реката не е от няколко години и не е селска вада.
  • 13
    Си
    Сиси
    20 -9
    13:32, 16 авг 2016
    Само паркингите ли? А какво ще се случи с покритите пазари?! Да не би те да не нарушават екологичното равновесие?
  • 14
    Is
    Istinata
    20 -16
    13:45, 16 авг 2016
    Браво ,браво, браво дано стане това чудо ...!!!
  • 15
    В.
    в.л.
    41 -10
    14:02, 16 авг 2016
    Сега цялата работа е там, че паркингът е на Джона, дайте да не се будалкаме тука, планове, мланове...ако беше на Делянчо на баба му примерно нямаше да е проблем. Или не е тъй?!
  • 16
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    13 -14
    14:16, 16 авг 2016
    Тянче ти май не си в час знаеш ли що пара на данъкоплатеца се изпотроши за да застроят реката по протежение от промишленния пазар та чак до ОУ на МВР Тия пари са ИЗСТИСКАНИ от заплати от пенсии и сега дай да разрушим щото ЕКОЛОГИЯТА и т н Ми тая работа мо и прилича на ----всичко Мара втасала и до ----го докарала Предполагам че тая новина е някаква партенка и че такава дивотия е немислима оат страна на кметството
  • 17
    Ни
    Николай
    13 -6
    14:50, 16 авг 2016
    Ами сега къде ще паркират съдийте и прокурорите, удобно им беше срещу съда паркинга, но не вярвам това да стане. Собствениците на тези паркинги над реката ще си платят където трябва и всичко по-старому.
    • Не
      Не вярвам да рушат
      16 -4
      15:31, 16 авг 2016
      Някои ще платят, а на други ще се наложи да продадат на правилните хора. Има гладни души и те искат да папкат, а нищо не могат.
  • 18
    Ха
    хаха
    13 -5
    16:24, 16 авг 2016
    И язовир "Тракиец" е незаконен. Ще го рушнат ли?
  • 19
    Bi
    bidlo
    9 -3
    17:02, 16 авг 2016
    Спомня ли си някой че, навремето всичко пред Градска болница беше паркинг?
    И спомня ли си някой кой, кога и защо "дари" тоя паркинг за таксиджийска стоянка ?
  • 20
    Да
    ДА ама НЕ !
    12 -4
    17:24, 16 авг 2016
    Най-големият проблем е неграмотната конструкция на това застрояване над реката, която по никакъв начин не е съобразена с факта, че трябва да е обтекаема и с минимални подпори, защото точно тази безумна гора от колони насъбира влачените при пълноводие клони и всячески боклуци, което пък води до преливане и наводняване на прилежащите към реката терени. В този ред на мисли, най-резонно е да се наложи по административен ред собствениците на тези обекти/ май без промишления пазар - всичките частни/ да преработят поддържащата конструкция в проблемните участъци. Такъв е според мен реалистичния сценарий. Другото са опити за нагнетяване на недоволство.
  • 21
    Ст
    Станева
    16 -11
    17:56, 16 авг 2016
    Будни граждани на ХАСКОВО стегнете, се ние гражданите на ХАСКОВО , трябва да мислим и защитим интересите на ДЖОНА,БИВШИЯ КМЕТ ,И ЦЯЛАТА КМЕТСКА КОМПАНИЯ.
    Застроена река е символ на могъществото,непоклатимо доказателство за управлението на един велик благородник, с кралска кръв от древен ФЕОДАЛЕН РОД раснал и възпитаван вимението си в узунджово.
    По времето на Бившия кмет действаха железни правила и закони,какви са тия екологични равновесия и тем подобни закони.Че на 15 години стават наводнения да му мислят тия дето имат дворове и къщи и блокове по протежението на тая река.
    Ние будните граждани трябва да обсъдим и поискаме реката да се засипе и да се изградят модерни комплекси които да поемат задаващите се БРАТЯ емигранти.
    • Бр
      Браво, "Станева"!
      6 -1
      18:20, 16 авг 2016
      То, човек като спре да мисли" от кого и колко" му остава време и за изява на чувство за хумор.
  • 22
    Мд
    Мда
    6 -1
    18:59, 16 авг 2016
    По-скоро да преустроят паркингите в китайски магазини, друго надали ще стане..
  • 23
    Ka
    KAUN
    9 -1
    20:15, 16 авг 2016
    Братя кауни , като ви чета творенията по-гори с мисля че шопската притча "Не сакам на мен да ми е добре ,но на Вуте да му е зле е произлязла от Хасково
  • 24
    Со
    соловьов --седой
    10 -2
    20:42, 16 авг 2016
    Пичове не се тревожете това вероятно е партенка Няма човек с достатъчно ум който да извърши такава дивотия рушенето на нещо като застрояването на реката
  • 25
    Въ
    вътрешен
    11 -2
    20:53, 16 авг 2016
    Само Калъпосегашния директор на Кирил и МЕТОДИ училището има 3 броя магазини над реката, Джона има 7 магазина , Юджел Атила 3 и ресторант, а останалите са на Г.Иванов.
  • 26
    Ши
    Шинка
    15 0
    21:20, 16 авг 2016
    Кво става бе - тая превозвачка дето е налапала синята зона и всички паркинги в града иска още да лапа ли! Тези над реката очевидно не са нейни - нещо конкуренция ли и правят. Не и стигат приходите от синята зона ли! Тая няма ли да се кротне вместо да руши всичко постигнато преди. Нали беше аверка с стария кмет. Сега с новия ли е на власт. У -ууууу да вземеш да си ходиш у село ма!
  • 27
    Ха
    ха-хо
    9 0
    22:43, 16 авг 2016
    Защо за грешките на някой, трябва да плащат всички ?! Построиха ПАРОЦЕНТРАЛАТА - разрушиха я, няма виновни ? Разрушиха басейна "Лебеда" -няма виновни! Застроиха реката / векове разхлаждала през летните жеги/ НЕУДАЧНО - сега пък да разрушат паркингите над нея, пак на гърба на данъкоплатеца.
  • 28
    Ан
    Антон
    15 -2
    23:19, 16 авг 2016
    А само да питам- разбра ли се кой/кои ограбиха Пощата е Хасково? Разбрах, че са откраднали милиони лева, какво стана? Къде са крадците?
  • 29
    Бр
    Браво
    13 -3
    00:43, 17 авг 2016
    Не разбрахте ли-до сега беше Джона-сега ще са Лилянов/с особени заслуги към Делян/ и тате Сашо.На другите избори гласуваме за друго перде/ някой дядо-още"по-млад" и послушен/.Хасково има нужда от още паркинги,така че не посягайте на построеното.Града е една безкрайна "синя зона",която на всичко отгоре стеснява и без друго тесните Хасковски улици.Господа ,общинари,работете,стройте,правете нещо,почти година сте на власт,а нищо ново в този град.
  • 30
    Оп
    опс
    4 -1
    08:41, 18 авг 2016
    Аз само да попитам, това да не значи, че ще се строи шестетажния паркинг до 21ви век?
Последни новини