От х:

Днес в x:

Ул. “Акация”: Селска идилия в градска среда

    Поредното писмо за безобразията край хасковския квартал “Република” ни изпрати тази сутрин нашата читателка Анна Русева. Публикуваме го почти без редакция:

    “Живея на небезизвестната улица "Акация" №11. Не знам какво точно да напиша, защото тук положението вече е нетърпимо: дишаме замърсен въздух, защото нераглементираното сметище гори всеки ден, трошим си колите по дупките на улицата, децата ни играят между спринцовки и лайна, задължени сме да слушаме музика на високи децибели, и то каква музика... Там, където играят децата ни, се разхождат коне, кучета и се колят животни в жертвоприношение на новороден жител в квартала! Чудя се какво точно се нарича това, в кой век живеем, в коя част на града е позволено да се случва това? Всички знаем как се решават тези въпроси, но никой нищо не прави! Снимките са направени тази сутрин от терасата на апартамента ни, конят дишаше в краката ми... Европа, Европа... “

    В разговор с репортер на Haskovo.net Анна Русева уточни, че високите децибели и шумните празненства на открито в квартала са по-рядко отпреди, но въпреки това почти всяка събота и неделя републиканци огласят околностите и тормозят хората в близките блокове. “Обаждала съм се лично на тел. 112, преди месец-два, оттам обясниха, че законът е спазен, защото нямало пречка да се вдига шум до 23 часа през летния сезон. Вече не знам към кого да се обърна и кой би могъл да направи нещо”.

    В наредбата за обществения ред на община Хасково има предвидени солени глоби за безстопанствени животни, пуснати да пасат в градинките и парковете. Според шефа на общинската служба КОРЗ Николай Симеонов когато се засекат такива безстопанствени животни, се задържат. Последният случай с няколко коня в кв. Орфей бил преди две-три седмици. Собствениците ими били санкционирани.

    Освен това сватбите в “Република” вече се провеждали само в стола на гимназията по автотранспорт.

    Симеонов допълни, че гражданите могат да подават сигнали директно на дежурните в КОРЗ на тел. 603-339 в работно време, а след това – на тел. 112, откъдето веднага им предавали съобщението. Шефът на КОРЗ уточни, че хората му дежурят и в събота и неделя.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      16 -1
      11:21, 16 авг 2016
      Общинска полиция да ги товари и продаде в полза на общината...
    • 2
      Хи
      Химко
      18 -1
      11:39, 16 авг 2016
      Мангусти приберете коня че общината ще си има кон ! За лъва ! :d
    • 3
      14
      14/88
      29 -1
      12:21, 16 авг 2016
      Не искаме богатства, не искаме пари а искаме да видиме как гетото гори!
    • 4
      Ен
      ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
      9 -1
      14:38, 16 авг 2016
      Анче за болката ти има само един ляк от Акация да отидеш в друг квартал или покупка на селска къща Не се надявай на друго и не вярвай на обещания -блажени са верующите но само -----според библията Така че ДЕРЗАЙ
    • 5
      Хи
      Химикал
      3 0
      15:28, 16 авг 2016
      Лично на мен Беливанов ми каза: Ако стана кмет край с тормоза от музика..... Е нямаме вече такъв тормоз както преди но пак им дава от време не време във квартала (възраждане визирам) от 16 до 18 да свирят....... Но аз се чувствам излъган от обещанието за КРАЙ с манетата и тормоза...... от началото на годината са около 10 свирни били... но аз не искам децата ми да слушат манета и да гледат как се колят животни пред блока ми...... искам да живея нормален културен живот в 21 век.. Кмете не ни предавайте както Иванов.... бъдете така любезен и не им давайте да ни тормозят.... Моля Ви. Искам децата ми да останат в Хасково и да бъдат пълноценни граждани.
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      3 -2
      16:15, 16 авг 2016
      Ха, кон !!! Невероятно! Брей!
    • 7
      Ко
      Кольо
      4 -2
      17:34, 16 авг 2016
      Няма как музиките да изчезнат напълно. Поне вече вечер може да се спи спокойно. Мисля, че времето, в което се чуват маанетата е много, ама наистина много опростено сравнение с преди. И аз ще се радвам ако ги няма, но ми е ясно, че няма как да стане. Циганите са прекалено много за съжаление.
      Така че се радвам и на това, което направи Г-н Беливанов.
    • 8
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      3 -2
      17:51, 16 авг 2016
      Има съвременни генномодефицирани препарати за спиране възпроизводството на кърлежите...
    • 9
      Ст
      ставри калинов
      3 -2
      17:54, 16 авг 2016
      Радвайте се радвайте се и докато се радвате те се множат като мравки и един хубав ден ще ви изритати от жилищата ви
    • 10
      Пи
      Писна ми
      0 -1
      21:51, 16 авг 2016
      Тази вечер музиката пак гърми чак до Веспрем ги чуваме. Ех, Ани години наред жалби и ефект
      0. В Бг.да си ******* си късметлия. Тях никой и нищо не ги спира. Е, до кога???


    Последни новини