От х:

Днес в x:

Китайски мол вкарва в Хасково „от пиле мляко“

Изображение 1 от 2

    Стоки 1001 на брой от Китай влизат в Хасково през септември. Те ще бъдат заредени от голяма верига магазини, собственост на семейство китайци, които живеят и развиват търговия у нас от 16 години насам.

    Веригата е стъпила със свои обекти в 10 града на страната, като има магазини във Велико Търново, Пазарджик, а от малко повече от година и в Димитровград.

    В Хасково стоките ще бъдат подредени в мини мол, в какъвто се превръща популярният от близкото минало магазин „Аско Деница“.

    Ремонтните работи по преобразяването на огромното хале в магазин вече вървят. Проблеми по ел.инсталацията на старата сграда са забавили малко реконструкцията, обясниха инвеститорите. Те уточниха, че помещението е взето под наем. Стоките, които ще се продават ще са на дребно и едро. Стелажите за подредбата им вече са на място, остава голямото чистене и последни щрихи по разкрасяване на фасадата, посочи Петър Христов от софийското представителство на китайската търговска верига.

    Изборът за развитие на търговската дейност в Хасково не е случаен, тъй като е областен център, освен това е в много голяма близост и до две граници, обясниха от фирмата инвеститор.

    От фирмата се надяват да посрещнат първите си клиенти още в началото на септември, като отварянето може и да съвпадне с честванията за празника на града.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Аг
      Агент Скъли
      39 -3
      12:57, 9 авг 2016
      Добро утро! 4 дни след другия хасковски сайт :)))))
      • кой първи кой втори, кой на булката брат...съдържа... Виж коментара
    • 2
      Г-
      Г-н Генчев
      19 -4
      13:02, 9 авг 2016
      И нека мрънкането започне...
    • 3
      Кр
      Крум
      88 -13
      13:09, 9 авг 2016
      Кога ще направят един свестен магазин в Хасково??? Кви са тия китайски боклуци, нали има голям китайски магазин над реката, един път съм влизал и повече нямам и намерение да ида там. Има и по- малки магазини за китайска електроника, пълни с боклуци- Икар и още един- два подобни. Достатъчни са да захранят Хасково с дрънкулки и боклуци. Целия център само магазини за втора употреба, чорапи, бельо и евтини обувки. Кога ще се появят по- големи свестни и фирмени магазини в Хасково? МОЛ? ЛС ВАЙКИКИ поне? В Кърджали имат, ние тука нямаме. Пълно село сме.
      • Ки
        китайски магазин
        43 -13
        14:30, 9 авг 2016
        Няма да има фирмени магазини, защото хасковлии са мнооого стиснати и са свикнали да купуват боклуци затова тук обороти правят само китайските магазини и тези -Всичко по лев
      • Се
        селото
        25 -2
        18:32, 9 авг 2016
        ха добър ден, ти чак сега ли се сети, че сме село! Град бяхме преди 10 год , ама селската управа го съсипа!
      • Cs
        Cscs
        18 -6
        18:41, 9 авг 2016
        Хасковлии са изключително стиснати, икономиката настрана, много специална психология има купувача в Хасково.

        Не претендирам да я разбирам но е нещо като.. търсят се за без пари неща, има параноята на скръндзо-шебека - ако може да се остави впечатлението, че купувача е надцакал продавача или 'системата' някакси, и е взето нещо на хипер далавера, значително под реалистичната или пазарната цена, направо пладнешки грабеж е бил извършен за 2 лева, тогава хасковлията купува веднага, и излиза с доволно-ехидна усмивка от магазина.

        В тоя климат няма как да провърви магазин със качествена стока, тя ще е по-скъпа от цената на дрънкулките, няма начин просто, далаверозата се намира във всяка молекула в тялото на хасковлията и това няма да се промени скоро.

        Пък и.. иначе сградата на Аско-Деница стои празно и бавно се разпада, сега ще се ползва за нещо и ще се поддържа. Огромна е и е жалко, че толкова години стои празна. Барем този бизнес ако не потръгне някой друг ще я ползва след това, след като се стегне.
    • 4
      Тр
      Трябва
      30 -2
      16:11, 9 авг 2016
      Да направят един магазин само за български дрехи и обувки. Мисля че ще има клиенти. Ама качествени неща, не препродадени през Китай или шити там.
      Имаме чудесни фирми в самия град, а малко виждаме от тях. Като "Дани", "Зорница", "Рай" ... е само "Флеър" си имат магазин.
      • Зу
        зура
        0 0
        10:08, 18 окт 2016
        има вече и тенденс - супер! много са хубави обувките им.

    • 5
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      15 -3
      20:15, 9 авг 2016
      От още един храненик няма нужда град хасково...къде са инвеститорите,които осигуряват производствени предприятия за създаване на брутен продукт...на 38000 жители и сегашните големи магазини са излишни и работят в несъстоятелност...
    • 6
      Wh
      Who I am ? Mause? , Yes I am.
      17 -3
      21:06, 9 авг 2016
      Защо ни е производство????? Няма производство, няма проблем. Бизнеса куче да ги яде, който много му се работи, марш на гурбет. Тука схеми и закони ковем само за наши хора.
      Китайските " глупави" производители да се потят да носят стока тук. "СУПЕР"
      Пари ще намерим.........как?.........мммДА!!!.
      Баат БОЙКО ще да тегли още 15-16-17 милиарда, така е по-лесно: НС гласува и хоп парички, хоп комисиони от банки в лични сметки през консултантски фирми.
      Иначе ще подаде оставка и идва края на вселената.
      А ние искаме да живеем(като мишки)
    • 7
      За
      Завряния зет от Книжовник
      11 -2
      22:01, 9 авг 2016
      Пичове що се КЕСИТЕ бе като отварят магазинс некачествени стоки ТЕ НЕ ВИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА КУПИТЕ Не отивайте и не купувайте Както за гласуването ---гласувах за Бай Добри ама той ни излъга -Ами не гласувайте стойте си у дома никой не ви задължава
    • 8
      Е,
      Е, и?
      8 0
      23:48, 9 авг 2016
      Посетих магазина им в Димитровград. Нищо особено и нищо ново. Каквото има в "Панда" (срещу "Кауфланд") го има и там, само, че на по голяма площ.
    • 9
      Си
      Сит
      7 -2
      12:05, 10 авг 2016
      Направете Мол в Хасково с български стоки, стига с тия китайски боклуци вече.. Заливат ни от всички страни с тях, некачествени стоки на ниски цени, после защо нямаме икономически растеж и развитие?!
    • 10
      До
      До Cscs
      16 0
      13:12, 10 авг 2016
      Много е лесно да лепнеш етикета на хората, че са тарикати, далавераджии и скръндзо-шебеци. Сигурно си умират на кеф да носят дрехи втора употреба и да ровят в кофите за храна. Да - ама не. Не всички са скръндзо-шебеци, само че хората масово живеят под прага на бедност! Защо не се огледате какви са доходите в този град - истината е, че с тези доходи не можеш да си позволиш дори "китайските боклуци". И ще става все по зле, докато от шепа работещи за жълти стотинки се удържат и насочват средства за циганите, за хрантутници, мързели, политици, интелигенти и всякви други търтеи! А пенсионерите - те са стари, за тях никой не мисли!
      • Do
        Do 10 ot Cscs
        4 0
        21:26, 10 авг 2016
        Пич, разбирам го този аспект на нещата. За това и писах 'икономиката на страна'. Наистина е много зле положението като цяло иначе. Не става въпрос за елитарничене. Мир братко.
    • 11
      R
      r
      8 -1
      21:18, 10 авг 2016
      Казваш за пенсионерите кой да мисли Ами Бойката Плевню Баба Цецка и прочие Ама бойковите и Плевнювите родители са починали и не знаят как се живее със 150 лв пенсия А това което те окрадоха го строиха именно тези които сега са със 150 лв Единият си препича шкембета в Банкя другият на морето и в Гърция и се КЕФЯТ А пенсионерите -----да се оправят бе да работят --до кога бе ами след 15 --20 г и Вие ще сте на тоя хал
    • 12
      Ли
      лиско
      1 -4
      16:37, 11 авг 2016
      Хасково няма нужда от МОЛ! Хасковлии не признават друг, освен първи етаж на тротоара за търговски обект. Когато тази селска прищявка на хасковлии се промени и Хасково може да стане град. Един град го правят гражданите му, а не кмета, бизнесмените и Бойко Борисов, Мая Манолова или Симеон ІІ ! Затова вместо да мрънкате СТАНЕТЕ ГРАЖДАНИ!
    • 13
      На
      Напротив
      4 0
      18:16, 11 авг 2016
      Хасково все още е град - но понеже масово се купуват, подаряват, назначават и прочие директорски постове, градът се управлява от селяни! Селянията е удавила града в простотия, чалга и болни амбиции. Добере ли се някоя селянка до директорски пост и почва масова чистка на хора, уволнява, гони, и назначава още селянки дружки! Затова и няма да има управия!
    • 14
      До
      Дочев
      6 0
      10:45, 12 авг 2016
      Там трябвашие да е "Билла", а не в кино "Клокотница" - има и паркинг и е удобно да се стигне с кола отвсякъде!
    • 15
      То
      тони
      0 0
      15:04, 19 авг 2016
      Някой може ли да ми каже къде може да се пита за работа или телефон за контакт

    Случаен виц

    Последни новини