От х:

Днес в x:

По Черноморието липсват най-много сервитьори, бармани и готвачи

Най-голяма липса по Черноморието има на сервитьори, бармани, готвачи. Това съобщи Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма.

„Липсва обслужващ персонал, въпреки че голяма част от младежите, които са във ваканция, помагат по цялото Черноморие, в обектите, където могат да работят. Това обаче не компенсира липсата на множество кадри, които всяка година търсим от къде да намерим. Най-страшното е, че всяка година ги обучаваме и след това не се връщат”, каза още Николчев, цитиран от Фокус.

Според него държавата трябва да насочи усилията си да търси такива работодатели, които не плащат на персонала.

„Тя трябва да преследва такива работодатели, защото подронва имиджа на всички работодатели. Вярно е, че има такива и съм убеден в това. Стратегията на държавата спрямо младите хора е неправилна. Трябва да дадем възможност на всеки, който иска да работи, да работи и да му се плати това, което е заработил, но не и като се ограничава, защото така се получи, че колкото деца се дипломираха тази година, толкова места има в университетите и се оказа, че имаме висшисти, които не могат да намерят работа по тяхната специалност, а на нас ни трябва да обслужващ персонал”, заяви още Николчев.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини