От х:

Днес в x:

Индонезия отказа на Турция да закрие училищата, свързани с Гюлен

Най-голямата мюсюлманска страна отказа на Турция да закрие училищата, свързани с Гюлен. 

Правителството на Индонезия разчита на приятелски отношения с Турция, въпреки отказа да закрие действащите в страната училища, имащи отношение към фондацията на опозиционера Фетхулах Гюлен, пише "Джакарта пост".

"Ние винаги неизменно уважаваме законите и суверенитета на другите страни и именно затова разчитаме на аналогични стъпки по отношение на Индонезия", казва Ретно Марсуди, която е министър на външните работи на републиката, цитирана от вестника.

Главата на външнополитическото ведомство подчертава, че е "отговорила с отказ на искането на Анкара, предадено по дипломатически канали, да бъдат закрити девет учебни заведения". "Бяха проведени консултации с Министерството на образованието, никакви нарушения на законите на Индонезия от страна на училищата не са регистрирани", отбелязва Марсуди.

Турските власти се обърнаха по-рано към редица страни, включително България, с искане да бъдат закрити учебните заведения, които имат отношение към ислямския опозиционер Фетхулах Гюлен. Той и неговите съратници, според Анкара, са разработили плановете и са извършили опита за преврат в републиката през нощта срещу 16 юни, пише ТАСС.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини