От х:

Днес в x:

Резервите Стъридж и Варди изведоха Англия до исторически обрат срещу Уелс

Изображение 1 от 3

    С гол в последната минута на добавеното време Англия победи Уелс 2:1 и записа първи успех на Евро 2016.

    Тимът на Рой Ходжсън изоставаше след първото полувреме заради грешка на Джо Харт, която позволи на Гарет Бейл да отбележи. Англичаните обаче стигнаха до обрат благодарение на резервите Джейми Варди и Даниел Стъридж.

    Голмайсторът на "Лестър" се разписа за 1:1, а нападателят на "Ливърпул" имаше главна заслуга за първия гол и отбеляза победния.

    За пръв път в своята история английският национален отбор спечели мач от европейски финали, в който изостава в резултата. След този успех "трите лъва" събраха четири точки и поведоха в класирането на група В с една аванс пред Словакия и Уелс и три пред Русия.

    В последния кръг тимът на Ходжсън се изправя срещу Словакия и при победата ще спечели първото място в групата. Двубоят е на 20 юни от 22.00 ч., а по същото време ще играят Русия и Уелс.

    Англия започна по-агресивно мача, а футболистите на Уелс очаквано се прибраха в своята половина. В осмата минута обаче "трите лъва" хванаха съперника на контраатака и бяха много близо до попадение, но Рахим Стърлинг направи сериозен пропуск. Той получи отлично подаване от Адам Лалана, но от границата на вратарското поле стреля високо над гредата.

    В следващите повече от двайсет минути интересни ситуации липсваха. Англичаните владееха продължително, но не успяваха да създадат чисти положения пред Уейн Хенеси. Пред другата врата опасни атаки на практика нямаше.


    В 34-ата минута се стигна до дискусионна ситуация, при която Хари Кейн стреля с глава, а топката се удари в главата на Бен Дейвис и след това срещна ръката му. Разстоянието между двамата бе минимално, а реферът Феликс Брих прецени, че няма основание за наказателен удар.

    Три минути по-късно Уейн Рууни достави много добро центриране от корнер за съотборника си в "Манчестър юнайтед" Крис Смолинг. Централният защитник стреля с глава, но топката премина малко встрани от далечната греда.


    В 42-ата минута уелсците, които до този момент нито веднъж не затрудниха Джо Харт отбраната пред него, откриха резултата. Именно вратарят на "Манчестър сити" сбърка фатално, след като позволи на Гарет Бейл да го преодолее с на пръв поглед лесен за отразяване пряк свободен удар от 30 метра.

    На почивката Рой Ходжсън извади разочаровалите с представянето си Кейн и Стърлинг, а вместо тях се появиха Варди и Даниел Стъридж.


    Този ход се оказа успешен и десет минути след началото на втората част двете резерви изработиха изравнителния гол. Стъридж центрира меко към вратарското поле, а капитанът на Уелс Ашли Уилямс не се ориентира добре и свали топката с глава към Варди, който от непосредствена близост преодоля Хенеси.

    В следващите минути англичаните натиснаха още по-здраво, но не получаваха свободни пространства от сгъстената отбрана на съперника, а честите центрирания не даваха резултат.


    В 73-ата минута на терена се появи още един нападател - Маркъс Рашфорд, който подобри само с четири дни рекорда на Рууни за най-млад англичанин на европейски първенства.

    Стъридж пък на практика пое ролята на плеймейкър и стоеше извън наказателното поле, като разпределяше топката и търсеше възможност за центриране или двойно подаване.


    В крайна сметка усилията на Англия бяха възнаградени и след като в предишния мач срещу Русия изпуснаха трите точки в добавеното време, сега "трите лъва" отмъкнаха победата в заключителните секунди.

    Стъридж изостри атаката с подаване към Варди, който веднага пусна към влизащия на скорост в наказателното поле Деле Али. Под натиска на противников бранител, халфът на "Тотнъм" успя да продължи към Стъридж, който успя да намери път към мрежата.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини