От х:

Днес в x:

100 на опашка за 8 клас, Езиковата и ПМГ най-предпочитани

Изображение 1 от 5

    Над 100 седмокласници подадоха заявления за кандидатстване в гимназии в Общежитията в Хасково до обед днес. Както и в предишните години, едни от най-предпочитаните училища са Езиковата и Математическата, следвани от Икономиката, Дървото и останалите гимназии. Повечето от учениците възнамеряват да се запишат в паралелки с усилено изучаване на чужди езици, за да могат по-късно да станат студенти в чужбина. Сред тях беше Миглена Милушева от СОУ „Васил Левски“, която иска да учи испански и английски език в Езиковата гимназия. Това беше първото желание на младото момиче, което има намерение след време да замине за Испания. „Искам да уча гръцки и руски и да стана преводач“, казва нейната връстничка Мария Тодорова. Девойката все още не беше ориентирана за бъдещата си професия, но и тя не изключи възможността да замине за чужбина.

    Записването ще продължи до вторник включително от 8 до 18 часа, а събота и неделя от 8 до 13 часа. Всеки от кандидатите трябва да подаде заявление за записване по образец като степенува по важност училище, профил и специалност. Трябва да представят оригинал и копие от удостоверението за завършен 7 клас, служебна бележка с оценките от положените приемни изпити (за кандидатите от други области и копие), както и копие от медицинско свидетелство.

    Резултатите ще станат ясни на 27 юни, а второто записване ще е от 28 до 30 юни.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ве
      Веселин Генчев
      7 -1
      22:30, 16 юни 2016
      Така е вече в България. Учениците се записват в гимназиите, учат и заминават....
    • 2
      Го
      гост
      9 0
      08:09, 17 юни 2016
      Ами вие точно тази снимка ли трябваше да сложите за водеща - с разхвърляното деколте. Тя жената заради жегата - ама ако тя не е съобразила, вие за какво сте!
      • Jh
        JHB
        3 0
        12:51, 17 юни 2016
        Е, нали заради тази снимка ще цъкнеш на новината...
    • 3
      Ви
      вип
      2 -1
      10:09, 17 юни 2016
      мммммммммммммммммм
    Последни новини