От х:

Днес в x:

Пакистанка изгори дъщеря си жива, защото се омъжила по любов

Пакистанка заляла дъщеря си с керосин и я изгорила жива, защото престъпила семейната воля и се омъжила по любов.

Жената, извършила убийството днес в източния град Лахор - център на киноиндустрията в Пакистан, е била арестувана същия ден, съобщи полицията, цитирана от AP.

Парвен Рафик признала, че е завързала 18-годишната си дъщеря Зенат Рафик за легло и, с помощта на сина си Ахмар, изляла керосина върху момичето и го запалила, разказа полицейският служител Шейх Хамад.

Зенат се омъжила миналия месец за мотоциклетния механик Хасан Хан. Двамата сключили брака пред съда. Преди три дена майка ù и чичо ù я посетили и опитали да я принудят да се върне при тях и да се извърши брачна церемония според семейните традиции, за да не носи цял живот етикета на някоя, който е избягала от дома си, за да пристане на мъж. Съпругът ù Хан казва пред местна телевизия, че съпругата му се е страхувала от най-лошото. "Не ме оставяй да отида, те ще ме убият", казала Зенат на мъжа си.

Всяка година близо 1000 жени намират смъртта си при т. нар. "убийства на честта" в Пакистан - по обвинения, че нарушават консервативните норми на любовта и брака.

Учителката Мария Биби беше нападната и подпалена миналата седмица, защото отказала да се омъжи за мъж, който е два пъти по-възрастен от нея. Преди да издъхне, тя е успяла да даде показания пред полицията, като казала, че петима нападатели нахлули в дома ù, извлекли я навън, на открито, били я и я запалили.

Основният заподозрян е бащата на мъжа, за когото Биби отказала да се омъжи. Той и останалите четирима са в ареста.

Месец по-рано полицията арестува 13 членове на местен племенен съвет, които удушили момиче, преди да го подпалят. Момичето отказало да пристане на техен приятел. Овъгленото тяло на 17-годишната девойка бе намерено в опожарен ван.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Оч
    Очевидец от 1981 г
    1 0
    16:39, 8 юни 2016
    Следва продължение.
    Другите синове на тази идиотка сигурно вече са в Европа с мигрантската вълна...!
Последни новини