От х:

Днес в x:

Пожар остави семейство с три деца без покрив. 400 000 т. боклук до водата на Хасково. Преглед на печата – 28 октомври

400 000 тона битови отпадъци ще се складират до Ябълково след изграждането на депото там, информира над главата си днешният брой на "Новинар юг". Екоминистерството вече е издало комплексно разрешително за депото в близост до вододайната зона, допълва вестникът.

2 общини се деркат за 30 от битака, информира още от първа страница изданието. Търговци от неделния пазар не били платили нито една вноска от патентния данък с обяснението, че са се отчели в община Омуртаг, откъдето са фирмите. По новия закон обаче те трябва да плащат в общината, на чиято територия извършват дейността си. В Омуртаг се направили на неосведомени и им прибрали парите.Сега от димитровградското данъчно ще дебнат пазарджиите за последната, четвърта вноска по патента.

ГЕРБ иска касиране на балотажа в Крум, акцентира изданието. Бойко Борисовите хора недоволни, че са бити само с три гласа в димитровградското село и искат касация. Днес жалбата им ще бъде внесена в административния съд в Хасково.

Ученик на 15 се преби с голф, пише още вестникът. Неправоспособният тийнейджър се заби в тухлена ограда, в колата имало и 18-годишен негов приятел.

Достъпът до Любеново виси на едни 672 000 лв., четем още в броя. Прословутият мост до хасковското село все още чака пари за довършването си, а е започнат още през миналия век - 1994 г.

Разпускат "Хасково" утре, акцентира изданието на спортната страница. 80-годишната история на футболния клуб ще приключи утре поради безпаричие, отбелязва вестникът.

Григор се издъни на турнира в Аахен, пише още на страницата. Надеждата на българския тенис загуби от представителя на домакините Доминик Меферт.

Театърът стана 5-звезден за юбилея на Борката Вълканов, отбелязва вестникът тържеството за 70-годишнината на прочутия музикант.

Пожар остави семейство с три деца без покрив, открива днешния си брой "Хасковска Марица". Огнените езици опустошиха дома на фамилия от ивайловградското село Белополци.

Опасна шахта зейна на царско кръстовище, е другият акцент от първа страница в днешния брой. Става дума за кръстовището на "Цар Иван Асен II" и "Княз Борис I" в Хасково.

19 училища шият униформи с пари от МОН, информира още изданието. Само толкова от всичките 103 школа в региона се добраха до дял от 5-те милиона, отпуснати от министерството.

Брашното се срина до 50 ст. за кило, съобщава изданието. Причина за поевтиняването е огромният излишък от пшеница от тазгодишната реколта.

Магазини за дрехи свиват обороти, четем още в броя. По-малко покупки отчитат дори от дюкяните за втора употреба.

Проверяват прокурори за преписките срещу кмета, акцентира на криминалната страница изданието. На проверка в окръжна прокуратура днес пристигат от върховното и апелативното обвинение. Случаят е възложен на заместника на главния прокурор – Валери Първанов.

Съдът отряза Емил Георгиев, пише още на страницата. Магистратите отклониха молбите за нови експертизи и свидетели на еколога по делото му срещу шефа на РИОКОЗ д-р Делчо Янев. Решение по казуса – след месец.

37 опасни сгради плачат за събаряне. Така е озаглавен фоторепортажът на страницата "Репортер". Публиквани са снимки на стари и рушащи се постройки, някои от които в самия център на областния град.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Повече – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини