От х:

Днес в x:

15 °C

Георги Иванов: Прокуратурата да влезе в сарая на Аталай в Текето. Преглед на печата – 28 октомври

Прокуратурата да влезе в сарая на Аталай в Текето. Този призив на кмета Георги Иванов е цитиран над главата в днешния брой на "Новинар юг". Вестникът отделя цялата 7 страница за вчерашната пресконференция на градоначалника, на която той оправи сериозни обвинения срещу Рамадан Аталай и Иван Стаматов. Според него има очевидни конфликти на интереси в бизнеса им и е необходимо държавното обвинение да се заинтересува от тях.

"Хасковска Марица" също акцентира в днешния си брой на вчерашната пресконференция. Заглавието на материала е "ДАНС не откри нарушения, иска проверка за "чадър" над кмета". Това е доста озадачаващо – ДАНС не открива нарушения в изнесените случаи, а иска да бъде проверена прокуратурата, която също не е открила нарушения. След като няма нарушения за какъв чадър изобщо става въпрос?

Бизнес интереси провокирали протестите в Кенана, акцентира на първата си страница "Хасковска Марица". Интерпретацията отново е на кмета Георги Иванов от вчерашната пресконференция. Той казва, че в основата на протестите във вилната зона стои лицето Добромир Казанджиев, който въртял бизнес с имоти там. Прекарването на ток и вода в парцела вдигала цената му. Понеже от Енергото му отказвали, той вдигал кенанци на бунт.

Пишман еколог спука гумите на 14 коли, пише вестникът за соловата акция на пиян сервитьор от Хасково с екологична мотивация. "Екологът" нощувал в ареста на РПУ-то.

Два пъти скочи продажбата на илачи срещу грип, пише още "Хасковска Марица". 100 нови болни само за седмица регистрирали джипитата в Хасково.

Събарят приюта в Узунджово, е друг акцент от броя. Вчера започна демонтажът на консктрукцията, след като сдружение "Добрият самарянин" се изнесе във Варна, а бездомниците ги последваха.

Роко с 6 присъди за едно престъпление, пише за вчерашната присъда над скандалния бизнесмен от Кърджали изданието.

Стартира черният бизнес с търговете, озаглавява водещият материал на първа страница "Новинар юг". След като законът забрани тайните търгове със запечатани оферти, сега сделките стават след явно наддаване. Софиянци, като най-сетени, бързо превърнаха това в бизнес – дават най-висока сума на търга, после се отказват в полза на следващия, срещу възнаграждение, естествено. Опитът на законотворците да ограничат корупцията доведе до сериозно финансово ощетяване на общините.

Почнаха разчистване на "свинския град", четем още в броя. Багерите настъпиха по левия бряг на Марица край Свиленград, където се намираха копторите.

Железниците дават пари за надлеза в Димитровград, пише още изданието. Ще бутат пътното съоръжение и ще го издигат наново, допълва вестникът.


"Ливърпул" на лов за играчи от "Хасково", акцентира "Новинар юг" на спортната си страница. Подборът за детската футболна академия на английския гранд ще стане в Нова Загора.

Брадърката Иванина пред Страшния съд утре, акцентира на 12 страница вестникът. Тогава ще е гласуването с sms за оставане в шоуто.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини