От х:

Днес в x:

14 °C

Георги Иванов: Прокуратурата да влезе в сарая на Аталай в Текето. Преглед на печата – 28 октомври

Прокуратурата да влезе в сарая на Аталай в Текето. Този призив на кмета Георги Иванов е цитиран над главата в днешния брой на "Новинар юг". Вестникът отделя цялата 7 страница за вчерашната пресконференция на градоначалника, на която той оправи сериозни обвинения срещу Рамадан Аталай и Иван Стаматов. Според него има очевидни конфликти на интереси в бизнеса им и е необходимо държавното обвинение да се заинтересува от тях.

"Хасковска Марица" също акцентира в днешния си брой на вчерашната пресконференция. Заглавието на материала е "ДАНС не откри нарушения, иска проверка за "чадър" над кмета". Това е доста озадачаващо – ДАНС не открива нарушения в изнесените случаи, а иска да бъде проверена прокуратурата, която също не е открила нарушения. След като няма нарушения за какъв чадър изобщо става въпрос?

Бизнес интереси провокирали протестите в Кенана, акцентира на първата си страница "Хасковска Марица". Интерпретацията отново е на кмета Георги Иванов от вчерашната пресконференция. Той казва, че в основата на протестите във вилната зона стои лицето Добромир Казанджиев, който въртял бизнес с имоти там. Прекарването на ток и вода в парцела вдигала цената му. Понеже от Енергото му отказвали, той вдигал кенанци на бунт.

Пишман еколог спука гумите на 14 коли, пише вестникът за соловата акция на пиян сервитьор от Хасково с екологична мотивация. "Екологът" нощувал в ареста на РПУ-то.

Два пъти скочи продажбата на илачи срещу грип, пише още "Хасковска Марица". 100 нови болни само за седмица регистрирали джипитата в Хасково.

Събарят приюта в Узунджово, е друг акцент от броя. Вчера започна демонтажът на консктрукцията, след като сдружение "Добрият самарянин" се изнесе във Варна, а бездомниците ги последваха.

Роко с 6 присъди за едно престъпление, пише за вчерашната присъда над скандалния бизнесмен от Кърджали изданието.

Стартира черният бизнес с търговете, озаглавява водещият материал на първа страница "Новинар юг". След като законът забрани тайните търгове със запечатани оферти, сега сделките стават след явно наддаване. Софиянци, като най-сетени, бързо превърнаха това в бизнес – дават най-висока сума на търга, после се отказват в полза на следващия, срещу възнаграждение, естествено. Опитът на законотворците да ограничат корупцията доведе до сериозно финансово ощетяване на общините.

Почнаха разчистване на "свинския град", четем още в броя. Багерите настъпиха по левия бряг на Марица край Свиленград, където се намираха копторите.

Железниците дават пари за надлеза в Димитровград, пише още изданието. Ще бутат пътното съоръжение и ще го издигат наново, допълва вестникът.


"Ливърпул" на лов за играчи от "Хасково", акцентира "Новинар юг" на спортната си страница. Подборът за детската футболна академия на английския гранд ще стане в Нова Загора.

Брадърката Иванина пред Страшния съд утре, акцентира на 12 страница вестникът. Тогава ще е гласуването с sms за оставане в шоуто.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини