От х:

Днес в x:

Георги Иванов: Прокуратурата да влезе в сарая на Аталай в Текето. Преглед на печата – 28 октомври

Прокуратурата да влезе в сарая на Аталай в Текето. Този призив на кмета Георги Иванов е цитиран над главата в днешния брой на "Новинар юг". Вестникът отделя цялата 7 страница за вчерашната пресконференция на градоначалника, на която той оправи сериозни обвинения срещу Рамадан Аталай и Иван Стаматов. Според него има очевидни конфликти на интереси в бизнеса им и е необходимо държавното обвинение да се заинтересува от тях.

"Хасковска Марица" също акцентира в днешния си брой на вчерашната пресконференция. Заглавието на материала е "ДАНС не откри нарушения, иска проверка за "чадър" над кмета". Това е доста озадачаващо – ДАНС не открива нарушения в изнесените случаи, а иска да бъде проверена прокуратурата, която също не е открила нарушения. След като няма нарушения за какъв чадър изобщо става въпрос?

Бизнес интереси провокирали протестите в Кенана, акцентира на първата си страница "Хасковска Марица". Интерпретацията отново е на кмета Георги Иванов от вчерашната пресконференция. Той казва, че в основата на протестите във вилната зона стои лицето Добромир Казанджиев, който въртял бизнес с имоти там. Прекарването на ток и вода в парцела вдигала цената му. Понеже от Енергото му отказвали, той вдигал кенанци на бунт.

Пишман еколог спука гумите на 14 коли, пише вестникът за соловата акция на пиян сервитьор от Хасково с екологична мотивация. "Екологът" нощувал в ареста на РПУ-то.

Два пъти скочи продажбата на илачи срещу грип, пише още "Хасковска Марица". 100 нови болни само за седмица регистрирали джипитата в Хасково.

Събарят приюта в Узунджово, е друг акцент от броя. Вчера започна демонтажът на консктрукцията, след като сдружение "Добрият самарянин" се изнесе във Варна, а бездомниците ги последваха.

Роко с 6 присъди за едно престъпление, пише за вчерашната присъда над скандалния бизнесмен от Кърджали изданието.

Стартира черният бизнес с търговете, озаглавява водещият материал на първа страница "Новинар юг". След като законът забрани тайните търгове със запечатани оферти, сега сделките стават след явно наддаване. Софиянци, като най-сетени, бързо превърнаха това в бизнес – дават най-висока сума на търга, после се отказват в полза на следващия, срещу възнаграждение, естествено. Опитът на законотворците да ограничат корупцията доведе до сериозно финансово ощетяване на общините.

Почнаха разчистване на "свинския град", четем още в броя. Багерите настъпиха по левия бряг на Марица край Свиленград, където се намираха копторите.

Железниците дават пари за надлеза в Димитровград, пише още изданието. Ще бутат пътното съоръжение и ще го издигат наново, допълва вестникът.


"Ливърпул" на лов за играчи от "Хасково", акцентира "Новинар юг" на спортната си страница. Подборът за детската футболна академия на английския гранд ще стане в Нова Загора.

Брадърката Иванина пред Страшния съд утре, акцентира на 12 страница вестникът. Тогава ще е гласуването с sms за оставане в шоуто.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини