От х:

Днес в x:

Умри от смях (видео)

На фона на типичните американски комедии, които ни заливат постоянно, черният и едновременно консервативен английски хумор е винаги добре дошъл.
Хубавото е, че за да го получим, не е нужно нито да чакаме фестивалите, нито за стотен път да гледаме някоя от класиките в жанра.
Защото в програмата на големите кина се промъкна една свежа глътка въздух с филма на кукловода Франк Оз („Степфордските съпруги").
„Смърт на погребение" не е невиждан и оригинален шедьовър, но пък е достатъчно смешен, за да не ни пука.
Историята е единство на място, действие и време и проследява едно погребение, което с редица смешни ситуации от трагично събитие се превръща в комична лудница.
И още от доставката на грешния ковчег с мъртвец в началото всичко тръгва надолу с главата.
Починалият се оказва меко казано човек с тайни, а на погребението се вихрят кой от кой по-откачени персонажи, сред които враждуващите му двама синове, истерична съпруга, неизвестен любовник-джудже-рекетьор, бързащ отец, параноични приятели, погрешка надрусани с халицюногени, заядливи роднини и кой ли още не.
Всичко това пада върху главата на Даниел – единият от синовете, средностатистически свръхчувствителен англичанин с паника в погледа и неосъществени писателски амбиции.
В течение на филма абсурдните и безумни ситуации зачестяват, наред с хихикането в кинозалата, която към края се тресе от смях доволно често.
Филмът е непретенциозен и успешен опит за ситуационна комедия, в който дори най-клишираните реплики изглеждат забавни, защото са си точно на мястото.
Добави динамика и хубав диалог, познати комедийни актьори и ето ти какво да гледаш, след като съвсем по английски в някой есенен следобед си изпиеш чая, който, както казват във филма, „може много неща, но не и да съживява мъртъвци".

Ето и трейлъра:

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини