От х:

Днес в x:

Макс Пейн

Точно седем години след официалното излизане на видеоиграта "Макс Пейн" и 7 млн. броя продадени в цял свят, Холивуд реши, че е време действието в играта да бъде пренесено и на голям екран. Оригиналната история е дело на финландеца Сам Лейк, а сценарият е адаптиран от абсолютния дебютант Бо Торн. Режисурата е дело на ирландеца Джон Мур, който има зад гърба си хитове, като "В тила на врага" и "Поличбата 666".

Големите имена на афиша на "Макс Пейн" са на актьорите Марк Уолбърг ("Планетата на маймуните"), Бо Бриджес ("Джери Магуайър") и Крис ОДонъл ("Вертикална граница"). В останалите роли са рапъра Крис "Лудакрис" Бриджис, Олга Куриленко ("Хитмен") и певицата Нели Фуртадо. Музиката в лентата е на Марко Белтрами, който има в биографията си сериозен брой филми, за които е работил, а през тази година беше номиниран и за "Оскар" за музиката си към уестърна "3:10 до Юма".

Специален агент Макс Пейн (Марк Уолбърг) е обсебен от желанието си за отмъщение, когато семейството и партньорът му стават жертва на неизвестен убиец. Той е решен да стигне докрай, без да се съобразява с методите и процедурите на полицията в Ню Йорк.

Към него се присъединява и наемният убиец Мона Сакс (Мила Кънис), която също търси отговорните за смъртта на собствената й сестра. Двамата започват да разследват серия от подобни убийства, чиито следи ги водят отвъд реалния свят. Преследвани от полицията, мафията и безмилостна корпорация, те се изправят срещу враг от друго измерение, който надхвърля и най-лошите им очаквания.

Премиерата на филма бе на 17 октомври.



Източник: avtora.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини