От х:

Днес в x:

Четиво за прокурори: ВиК Хасково наклевети ВиК Хасково

Тодор Кръшков
"Абонатите на ВиК от ул. "Булаир" 39 имат вода и слуховете, че са оставени на сухо, за да окажат натиск на нередовните платци, не са верни."
"Щом сме спрели водата на целия блок, значи това е било крайна мярка."
И двете цитирани по-горе изречения са от управителя на ВиК Хасково Атанас Бързев. Първото твърдение е след като прокуратурата разпореди проверка по случая "Булаир", а второто – преди това в местен вестник. Излиза, че ВиК пуска "неверни" слухове за себе си, а след това ги опровергава. Фактите. В понеделник, 13 октомври, служители на ВиК Хасково спират водата на целия блок на ул. "Булаир" 39 в областния град с мотива, че в сградата живеят двама техни абонати, които имат огромни задължения -4500 лв. за вода. На сухо остават 12 апартамента, 10 от които с коректно изплатени сметки към ВиК. Обяснението на водното дружество гласи: "Крайната мярка с прекъсването на водата на цялата жилищна сграда е единствената, с която можем да накараме длъжниците да започнат да си плащат". Край на цитата. Думите са на началника на район "Хасково" във ВиК Атанас Димов, цитиран във вестника.
Следващите му думи са: "Няма да скрия, че разчитаме и на натиска на комшиите".
На следващия ден, след като прокуратурата обяви, че поема случая: "Служители на ВиК са спрели водата на живеещите на ул. "Булаир" 39, за да имат техническа възможност да отрежат само тези двамата, които са нередовни. Това обаче се оказало фатално, тъй като се счупил кран. Поправката е отнела МНОГО ВРЕМЕ на аварийната група и живеещите в блока са останали ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ без вода". Обясненията са на Атанас Бързев, шеф на ВиК Хасково.
"Многото време" е три дни, по уверенията на потърпевшите от ул. "Булаир" 39. Ако ВиК сменя един кран за три дни, за колко ли ще смени цяла тръба?
От всичко казано дотук възникват два въпроса. Първият е дали шефът на ВиК Хасково Атанас Бързев ще подаде жалба срещу себе си за клевета.
Вторият, по-важен въпрос – дали полицията и прокуратурата ще направят по-лесното и по-удобното – да приемат обясненията на водните шефове и да прекратят преписката с мотива, че няма нарушение на закона. И на морала, впрочем. И по този начин ще оставят местни феодали да се подиграват с гражданите на Хасково и да ги превръщат в туземци.
Haskovo.net ще следи активно развитието на случая "Булаир" и ще ви уведомява своевременно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини