От х:

Днес в x:

Цял блок без вода заради 2-ма. Погват митничари за скъпи лимузини. Преглед на печата – 16 октомври

За поредното безобразие на ВиК Хасково съобщава в заглавие над главата си днешният брой на "Новинар юг". Водното дружестсво спряло водата на 12 апартамента на ул. "Булаир" в Хасково, защото в сградата имало двама абонати, които не си били платили. Засегнатите подали жалба в прокуратурата.
И други са подавали жалби. Помощ отникъде. ВиК си прави, каквото си иска. Държавата е на батко, братко, и другарчета.
Утре може да спрат водата и на цяло Хасково заради двама трима. Кой ще ги спре?

Миньори подхващат отново Александрово, акцентира още на първата си страница вестникът. Реставрацията на гробницата ще продължи поне още 4 години, смята проф. Владимир Тодоров.

Кауните събраха 400 лв. за цигуларката пред "Заря", съобщава вестникът. Акцията на Янко Митев продължава, когато се събере хилядарка, ще я носи в общината. Оттам ще доплатят, колкото трябва, уверява замкметът Татяна Димитрова.

Издирват измамничка, откриват я в ареста, акцентира изданието на криминалната страница. 45-годишната Валентина Петкова от Стара Загора не се явила в димитровградската прокуратура и я пуснали за издирване. По-късно я открили в софийски арест, била задържана при нов опит за измама.

Чистенето на снега в Хасково – като асфалтирането, четем още на страниците на "Новинар юг". Схемата е удачна, градът се разделя на райони, за които отговаря отделна фирма. Така се знае чия е отговорността, казва ресорният зам. кмет Кирил Керанов. Дотук добре, но между определянето на виновния и наказанието му не трябва да има цяла вечност.

Карнавал тренира на "Герена" днес, акцентира на спортната си страница вестникът. Бразилецът от "Хасково" отива на тридневни проби в "Левски".

6-членно семейство почва нов живот на "Червена стена", пише в голям материал изданието за къщите за бедни и техните обитатели.

Символи на комунизма красят града на Костов, акцентира на забавната си страница вестникът. Симеоновград, в който ДСБ на бившия премиер спечели 7 места в ОбС и кметския стол, е изпъстрен с табели от времето на тоталитаризма, забелязал авторът.

Погват митничари и собственици на автомобили, пише над главата в днешния брой на другия регионален всекидневник "Хасковска Марица". 143 са назначените проверки в областта, 33 са ревизиите, при които е установено разминаване между цената на лимузината и доходите на собствениците.

Мъж с гангрена живее в кола до музея, информира в челен материал на първа страница изданието. 39-годишният Сали от Бели пласт нощува в голфа си, защото нямал пари. Свършил и антибиотикът му, който му бият заради гангрена в крака. Мъжът дава доста несвързани обяснения за положението.

Нов търговски център буни "Орфей", четем още в броя. Не остана незастроен терен, жалват се в квартала. Кметът пък обещава нови паркове.

Фирма продава накуп 260 имота, пише още изданието. 5200 лева е наброила местна фирма за такси в общинското данъчно, за да извади експресна оценка на 260 ниви. Някой май го е закъсал здраво.

Шефът на митниците: Каже ли съдът, връщаме Марашев, пише още изданието. Поводът за материла е изказване на Христо Кулишев, в което той коментира дисциплинарното уволнение на началника на свиленградската митница.

Трябва да си много тъп, за да гласуваш на инат, казва в интервю за вестника лидерът на Атака в Свиленград Ангел Божинов. Преди ден той бе обвинен, че отишъл на море с пари от съветник на ДПС.

Знаци ни наляво, ни надясно шашкат шофьорите в Хасково, пише още изданието. В материала се описва ситуацията в малките улички, задръстванията, безразборното паркиране и катастрофите. Повод за публикацията е вчерашната катастрофа на "Банска", която временно е с двупосочно движение в доста голям участък.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини