От х:

Днес в x:

Причините за инцидента във влака София-Кардам остават неясни

Временната парламентарна комисия за изясняване на инцидента във влака София-Кардам на 28 февруари приключи работа и внесе доклада си в деловодството на Народното събрание.

Сред изводите, до които е достигнала комисията, е това, че работата на ИА "Железопътна администрация" и оперативният мениджмънт на БДЖ са незадоволителни. Това каза след края на последното заседание на комисията нейният председател Камен Костадинов.

Той уточни, че този извод не е включен в проекта за решение на комисията, защото тя не е имала мандат да прави подобни заключения. Изводът е включен в доклада на комисията, поясни нейният председател.

Комисията ще предложи на парламента да задължи Министерския съвет в двумесечен срок да предприеме мерки за стриктно и ефективно прилагане на закона и гарантиране от страна на държавата на действен контрол в областта на железопътния транспорт, гарантиращ живота и здравето на пътниците, поясни Костадинов.

Предложени са и конкретни мерки, които правителството и най-вече министърът на транспорта да предприемат.

След изтичане на този срок от комисията настояват от правителството да информират депутатите за резултатите.

От комисията отказаха да дадат оценки за причината на инцидента, тъй като нямат необходимата компетентност, но по време на работата си били разгледани всички хипотези.
Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини