От х:

Днес в x:

Опозицията: Не харчете излишъка

"Уважаеми управляващи, не харчете излишъка! Знам, че обръчът от фирми ви притиска, но не го харчете – нека отиде в Сребърния фонд". Това препоръча в сряда на правителството депутатът от ОДС Мартин Димитров. Отношението на кабинета към световната финансова криза той нарече напълно безотговорна стратегия. "Какви мерки предприема правителството, когато всички други страни се чудят какви мерки да предприемат", риторично попита той.

"Вие не сте никакви управляващи – вие сте хора на конци, които не са в състояние да вземат никакви решения", заяви и лидерът на ДСБ Иван Костов. Той също обяви, че успокояващите думи на червените икономисти всъщност са гласът на безотговорността. "Не може г-н Искров да говори, че банковата система в Югоизточна Европа е изключително стабилна, а в същото време Костас Караманлис да гарантира за гръцките банки! Ами повечето чужди банки у нас са гръцки", коментира Костов.

Поредните сини критики към кабинета провокираха и бившия министър на икономиката Румен Овчаров. "Криза в България няма, затова няма нужда вие да спасявате България", обърна се той към опозицията. Депутатът съобщи, че в момента фискалният резерв на страната е 11,2 млрд. лв. "Разбирам, че на г-н Костов много му се иска да сложи синята лента и да води хората по улиците, но това няма как да се случи", добави Овчаров. Според него опозицията непрекъснато говори за някакви страховити кризи, сякаш България е във война.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини