От х:

Днес в x:

Свиха диаманти от бившия на Емилия. Осъдиха кмета на Харманли за клевета. Преглед на печата – 23 септември

Кражбата на скъпоценности и пари от бившия съпруг на фолкпевицата Емилия – Красимир Димов, е водеща тази сутрин и за двата регионални вестника – "Новинар юг" и "Хасковска Марица". Неизвестни засега апаши са отмъкнали от къщата на ул. "6 септември" в Свиленград 10 000 лева, диамантено колие и сребърни гривни. Това не е първия обир на дома, припомня "Новинар юг". А "Хасковска Марица" допълва по темата, че Краси Бойса е бил разследван от антимафиоти във връзка с канал за източване на ДДС, но излязъл чист.

Карат петокласници да купуват учебник по информатика, пише в челен материал на първа страница "Хасковска Марица" и допълва, че това става въпреки факта, че всички учебници до седми клас са безплатни. Пособието обаче не е влязло в списъка на МОН, защото дисциплината не била сред задължителните. Книжарниците пък не предлагат учебници.
Родителите – в цайтнот. Искат да купят, а няма откъде.

Осъдиха кмета на Харманли за клевета, акцентира на криминалната страница изданието. Градоначалникът Михаил Лисков ще трябва да плати 3 бона на концесионерите на лагера в Добринище. Той казал, че двамата бизнесмени попречили на служители на РИОКОЗ да изпълнят задълженията си. Заради думите му те завели дело за клевета и го спечелили. Вероятно предстои обжалване, допуска вестникът.

Хасково с придобивки за над 6 млн. лв., изчислява в публикация "Хасковска Марица". Данните са от отчета на кмета Георги Иванов за изпълнението на бюджета и на строителната програма на общината, разгледан в петък на заседание на ОбС.

Ревнивец сгази приятелка на жена си, пише за инцидента на паркинга край Капитан Андреево вестникът. След семеен скандал разгневеният мъж подкарал опела си срещу приятелката на съпругата си, която се опитавала да ги помири. Жената е със счупен крак.
Добре че ревнивецът не е карал ТИР.

Григор отново с титла в Мадрид, отбелязва поредния успех на 17-годишния хасковлия изданието на спортната си страница.

Идат тежки времена за дребните лозари, прави анализ на ситуацията в бранша в началото на кампанията изданието.

Трудно ще допуснат български актьор да стане световна звезда, казва в интервю за вестника Камен Донев. Преди две седмици той показа на хасковска сцена спектакъла си "Възгледите на един учител за народното творчество".

Дузпи провалят репортери в шоумач на панаира, акцентира на забавната 16 страница изданието. Дербито между журналисти и сборен отбор на фенове от Свиленград завърши 7:7 след дузпи.
Колегите твърдят, че са "изтървали" победата над противника заради дузпите. Противникът от своя страна с чиста съвест може да твърди същото. Важното е купон да става.

ДПС: Мъртви души с селски школа, пише в челния си материал на първа страница "Новинар юг". Заглавието е цитат от изказване на съветника от ДПС Себахтин Исмаил на сесията в петък. Пенка Георгиева, шеф на комисията по образование обаче обяснява, че това не може да стане в никое училище, защото информационната система ще го открие мигновено.

Несебър приюти за 10 дни пенсионерите от Кенана, четем още в броя. Старците, пратени на безплатна почивка от Масларова, са избрани според здравословното им състояние, допълва изданието.

Русенец изкатери 45 метра за 2.20 минути, пише още вестникът. Петима катериха вчера сградата на общината в Димитровград, проявата бе по повод 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

Стока за 100 000 лева изгоря на битака, акцентира още вестникът. Пожар изпепели напълно склад на търговец в събота вечер, според полицията няма данни за умишлен палеж, допълва изданието.

Общината брои 2461 лева за квадрат от старата баня, четем още в броя. 15 собственици ще получат обезщетение за дела си в малкия бизнесцентър, допълва изданието.

Григор с лъвски скок при мъжете, интерпретира темата за поредната победа на корта на хаковлията. След спечелването на последния турнир в Испания, Григор Димтиров се изкачва до №581 при мъжете. Идния понеделник той ще добави още 18 точки и заеме 470-та позиция, допълва вестникът.

Българският Синатра открива джаз феста, пише на забавната 12 страница в броя. Носителят на всички възможни награди у нас Васил Петров ще излезе на сцената на театъра в четвъртък от 19 часа, когато се открива поредното издание на джаз фестивала в Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробностите – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини