От х:

Днес в x:

Комунисти в акция срещу комедията Хитлер капут

Организацията "Комунисти от Петербург и Ленобласт" (КПЛО) се обърна към министерството на културата на РФ и комитета по култура на Санкт Петербург с молба да не бъде прожектиран в кината новия филм на Мариус Вайсберг "Хитлер капут".


Комедията е "безнравствена и провокационна", тя ще нанесе "ущърб на здравето и моралното състояние на ветераните от войната, блокадниците, всички, които почитат паметта на загиналите съветски войници, всички, които са съпричастни към руската и съветска култура". Представителите на КПЛО призовават "комунистите и патриотите, ветеранските и младежки организации" да попречат на прожекциите на филма.

Комунистите на Петербург били оскърбени и от "издевателството" на създателите на комедията над съветските военни филми като цяло, и над филмите за съветски разузнавачи в частност.

В пародийния филм на Вайсберг за похожденията на разузнавача Осечкин и неговата радистка Зиночка играе Павел Деревянко (КПЛО:, "известен само като изпълнител на ролята на кървавия бандит Махно") и Анна Семенович (една от "долнопробните аморални и разложили се диви на среднощния шоу-бизнес"). Филмът тръгва по екраните в Русия днес, 18 сепрември.

Представители на КПЛО неотдавна защитиха съветските разузнавачи: веднага след премиерата на "Индиана Джонс и кралството на кристалния череп" те заявиха, че филмът в "карикатурен и непригледен вид обрисува действията на съветските войници и нашата разузнавачка, които биват цинично и безжалостно унищожени от американски супергерой."

Оригинален текст
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини