От х:

Днес в x:

Силните парфюми са отблъскващи

Използването на парфюма като средство за прелъстяване може да се окаже нож с две остриета както при мъжете, така и при жените.

Все повече са на брой италианците, които не понасят миризмите на парфюми и тоалетни води. Вместо да предоставят наслада, все по- често парфюмите предизвикват гадене и непоносимост.

Така твърди Доменико Скиавино, завеждащ Отдела за алергология в римската поликлиника "Джемели".

Според него не става въпрос за алергии, а по-скоро за нетолерантност към съставките на продуктите и особено към по-агресивните аромати, характерни за т.нар. парфюми unisex.

"Все по-често напоследък се обръщат към нас хора, които са убедени, че са алергични към парфюмите, защото не могат да понасят по-силните миризми и казват, че изпитват гадене и главоболие в присъствието на обилно парфюмирани хора.

В действителност, след прегледите излиза, че никой от тях не е алергичен, а просто не понася силни миризми", казва Скиавино.

Трудно е да се прецени доколко е разпространен този феномен, но въпреки това е ясно, че се увеличава непрекъснато броят на италианците, непонасящи парфюми, допълва Скиавино.

Едва 1% от изпитващите някаква алергия италианци са алергични към парфюмите.

Източник: prontosofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини