От х:

Днес в x:

Конски къч изпрати 7-годишен в спешното. Бързият в Димитровград по Коледа. Аналитичен преглед на печата – 29 август

Стоителството на трасето, по което бързите влакове ще се движат със 160 км. в час, се забавя и ще започне в района на Димитровград едва в края на годината, информира във водещия си материал на първа страница днешният брой на "Новинар юг". Работата е стопирана на министерско ниво заради строителни разрешителни на италианската фирма "Асталди", обяснява изданието.

Конски къч изпрати 7-годишен в спешното, акцентира още на първата си страница вестникът. Хлапето от Симеоновград било ритнато в корема, докато близките му правели консерви за зимата. Състоянието на детето още не е ясно, възможно е да го приемат в хирургия, допълва изданието.

Апелативният отменя преврата в НТС, обявява над главата си всекидневникът. Пловдивският съд потвърди, че отстраняването на бившия секретар на хасковското НТС Желязко Тодоров е незаконно.

Селските кметове – по график в Хасково, акцентира още "Новинар юг". Управниците щели да идват в администрацията само в определени дни, вместо да се мотаят по цял ден из общината. Освен това щели да ги жулят с глоби по 50 лв. всеки път, когато не си вдигат служебните мобилни телефони.

"Смирненски мери новите униформи", четем още в броя. Родители идват в хасковското школо всеки ден да купят от новите униформи, които от тази година са задължителни за всички ученици.

И нигерийци на Ямача, акцентира на спортната си страница изданието. След франзуцина Будин и бразилеца Карнавал на терена стъпват Огби и Фабиан. От ръководството на клуба се надяват жълтите им карти да пристигнат преди мача със "Созопол" в неделя.

Гергана по токчета към ВИАС, акцентира на 12 страница изданието. Димитровградската красавица ще помага за организирането на модното ревю в града, четем в текста. Блондинката мисли повече за предстоящото си следване във ВИАС, допълва изданието. Съдейки по снимката обаче, блондинката е по-скоро брюнетка. Не всички красивици са блондинки, макар опитът да сочи обратното.

Джипита уреждат здрави хора за пенсии, разкрива в заглавие над главата новият брой на "Хасковска Марица". Личните лекари пращали за освидетелстване в ТЕЛК пациенти с 10 процента инвалидност, които нямат шанс да получат инвалидна пенсия, допълва изданието.

Плащат 40-50 ст. за кило винено грозде, информира още изданието на първа страница. Ниските изкупни цени ще принудят производителите да изсипят мерлото в домашните бъчви, пише вестникът.

Ромски произвол разбуни духовете в Малко Градище, акцентира на втора страница изданието. Преселници от котелското Градец нахлули в спокойното любимешко село и превзели няколко необитаеми къщи. Изхвърлени оттам, те окупирали близките полянки и разпънали шатри на чист въздух. Набързо слъгали и неколцина възрастни хора с обещание за евтини дърва.

Свиха наполовина присъдата за гондолата – убиец, пише в челния материал на криминалната страница. Окръжният съд в Хасково намали на година и половина присъдата на Ангел Ангелов. Гондолиерът бе осъден след смъртта на 15-годишния Борко, който падна от атракциона по време на панаира в Хармантли преди няколко години.

Свършват капаците за шахти във ВиК, предупреждава вестникът. Апашите ги крадат по-бързо, отколкото служителите смогват да ги поставят. Само за месец са сложени 40 нови капаци на зейналите дупки по хасковските улици.

Войната за надмощие в Баните застигна и прокуратурата, пише в голям материал на 10 страница за междуособиците сред властта в Минерални бани. Общински съветници дали на прокурор кмета Орхан Шабан, защото не изпълнявал решенията на ОбС, както е по закон.

Мои пластики имат президентът Първанов и царят, казва в интервю за "Хасковска Марица" известният скулптор Господин Тенев – Гуспата.
Гуспа, на човек могат да случат и по-лоши неща. Важното е да не му пука.
Интервюто е правено по повод предстоящото поставяне на негови пластики на новия мост над Кърджалийска.

Над 100 брейкъри на фестивал в Хасково, акцентира на 16 страница изданието. Турнирът по атрактивния танц ще се проведе на 6 септември на пл. "Спартак".

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини