От х:

Днес в x:

Две семейства натровени в заведение в Хасково

Две семейства с тежки хранителни отравяния са приети в инфекциозно отделение на хасковската болница, съобщиха от здравното министерство. Точните причини за отравянето още не са ясни, защото не са готови резултатите от изследванията.

Според съобщението на министерството двете семейства са натровени от заведение за бързо хранене. По неофициална информация става дума за обект в центъра на Хасково, който временно е затворен от ХЕИ. От санитарната инспекция в Хасково обаче категорично отказаха да съобщят за кое заведение точно става дума.

Сред натровените са и две деца – на 8 и 14 години, както и техния баща. От инфекциозно отделение също отказват подробна информация. Според неофициални източници състоянието на натровените е доста тежко, направени са им венозни вливания на лекарства и физиологични разтвори, поискана е и консултация с хирург заради силните стомашни болки на панциентите. Те са постъпили в болницата в събота и неделя.

Общо 50 деца са настанени в хасковското инфекциозно, повечето са пеленачета от 0 до 1 годинка. Те са пипнали коварни летни вируси. Въпреки, че по това време на годината инфекциозното отделение обикновено е пълно с деца, сегашният им брой е прекалено голям дори за този сезон.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини