От х:

Днес в x:

14 °C

6-членно семейство оцеля в свирепа катастрофа, по 3-ма на ден в психото. Аналитичен преглед на печата – 19 август

Жестокият челен удар между БМВ и микробус, при който тежко пострадаха шестима души, е водеща новина и за двата хасковски всекидневника. По първоначални данни високата скорост, жегата и загуба на внимание от страна на шофьора на БМВ-то, е причина за трагедията на пътя. Поради късния час на катастрофата – около 16 часа, информацията за състоянието на пострадалите не е последна. Две деца са ранени, но опасност за живота им няма, пише "Хасковска Марица" и допълва, че състоянието на нито един от останалите ранени не е животозастрашаващо, но остава сериозно.

Хасковски книжари стават търговци на мебели, информира от първата си страница "Хасковска Марица". Просветното министерство удари бизнеса, пускайки безплатни учебници, те търсят начини за измъкване, като продават чинове.

Заради уволнения Златева в Страсбург, Марашев в майчинство, обединява две новини в една изданието. Мариела Златева бе назначена и тутакси уволнена вчера, а Марашев се спотайва и не ходи на работа, за да не му връчат заповед за дисциплинарно уволнение. Щял дори да излиза в майчинство.
Две различни стратегии, на вероятно ще имат един и същ резултат.

ОбС продава тротоар и спирка без знанието на кмета, информира изданието. Съветниците в Минерални бани гласували продажба на 200 кв. м. в центъра на Караманци без селският управник да знае за това. Кметът на общината Орхан Шабан пък щяла да дава решението на ОбС на съда.
Общо взето, съдът се занимава с почти всяко решение на тамошната община. Най-добре да си открие филиал в Баните, да е подръка.

Ниски цени свиват площите със зърно, пише още вестникът. По около 500 лева за тон слънчоглед са готови да броят преработвателите, производителите се канят да засеят по-малки площи догодина.
Въпреки ниската цена на суровината, цената на олиото обаче едва ли ще падне сериозно. Пък и никой не го вярва.

Намериха един милион за школски ремонти, пише вестникът на 9 страница. Огромната сума отива за ново крило на ОУ "Кирил и Методий".

Изчезна сервизна улица пред блок, четем на 10 страница в броя. Поредният абсурд този път е с адрес Димитровград.

По трима на ден в Психото, открива днешния си брой "Новинар юг". 612 души са били приети за лечение за първото шестмесечие на годината в психодиспансера в Болярово.

Точат незаконно язовири, е друг акцент от първа страница. Поради сухото лято много земеделци помпат вода тайно, в Шишманово един даже пресушил цял водоем и наченал съседния. Информацията е от агенцията по рибарство в Хасково.

32 горят с глоби, не се подчинили на пожарната, акцентира вестникът на криминалната си страница. Те са изгорели с глоби от 200 до 2000 лева.

Проститутки на разпит за колежката касапка, пише още на страницата. Димитровградските ченгета привиквали жриците на любовта на разпит заради свирепата им посестрима, която наръга в гърлото и в корема 52-годишен мъж в събота. Касапката още не е открита, допълва изданието.

Блоковете за социално слабли готови до края на годината, четем още в броя. 4. 5 млн лв. е отделила община Хасково за строителството на жилищата на ул. "Георги Кирков".

4 – 5 опитни футболисти идват до дни в "Хасково", казва в интервю за вестника Георги Куманов, изпълнителен директор на клуба. Повод за разговора е издънката на отбора срещу "Ботев" в неделя.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини