От х:

Днес в x:

6-членно семейство оцеля в свирепа катастрофа, по 3-ма на ден в психото. Аналитичен преглед на печата – 19 август

Жестокият челен удар между БМВ и микробус, при който тежко пострадаха шестима души, е водеща новина и за двата хасковски всекидневника. По първоначални данни високата скорост, жегата и загуба на внимание от страна на шофьора на БМВ-то, е причина за трагедията на пътя. Поради късния час на катастрофата – около 16 часа, информацията за състоянието на пострадалите не е последна. Две деца са ранени, но опасност за живота им няма, пише "Хасковска Марица" и допълва, че състоянието на нито един от останалите ранени не е животозастрашаващо, но остава сериозно.

Хасковски книжари стават търговци на мебели, информира от първата си страница "Хасковска Марица". Просветното министерство удари бизнеса, пускайки безплатни учебници, те търсят начини за измъкване, като продават чинове.

Заради уволнения Златева в Страсбург, Марашев в майчинство, обединява две новини в една изданието. Мариела Златева бе назначена и тутакси уволнена вчера, а Марашев се спотайва и не ходи на работа, за да не му връчат заповед за дисциплинарно уволнение. Щял дори да излиза в майчинство.
Две различни стратегии, на вероятно ще имат един и същ резултат.

ОбС продава тротоар и спирка без знанието на кмета, информира изданието. Съветниците в Минерални бани гласували продажба на 200 кв. м. в центъра на Караманци без селският управник да знае за това. Кметът на общината Орхан Шабан пък щяла да дава решението на ОбС на съда.
Общо взето, съдът се занимава с почти всяко решение на тамошната община. Най-добре да си открие филиал в Баните, да е подръка.

Ниски цени свиват площите със зърно, пише още вестникът. По около 500 лева за тон слънчоглед са готови да броят преработвателите, производителите се канят да засеят по-малки площи догодина.
Въпреки ниската цена на суровината, цената на олиото обаче едва ли ще падне сериозно. Пък и никой не го вярва.

Намериха един милион за школски ремонти, пише вестникът на 9 страница. Огромната сума отива за ново крило на ОУ "Кирил и Методий".

Изчезна сервизна улица пред блок, четем на 10 страница в броя. Поредният абсурд този път е с адрес Димитровград.

По трима на ден в Психото, открива днешния си брой "Новинар юг". 612 души са били приети за лечение за първото шестмесечие на годината в психодиспансера в Болярово.

Точат незаконно язовири, е друг акцент от първа страница. Поради сухото лято много земеделци помпат вода тайно, в Шишманово един даже пресушил цял водоем и наченал съседния. Информацията е от агенцията по рибарство в Хасково.

32 горят с глоби, не се подчинили на пожарната, акцентира вестникът на криминалната си страница. Те са изгорели с глоби от 200 до 2000 лева.

Проститутки на разпит за колежката касапка, пише още на страницата. Димитровградските ченгета привиквали жриците на любовта на разпит заради свирепата им посестрима, която наръга в гърлото и в корема 52-годишен мъж в събота. Касапката още не е открита, допълва изданието.

Блоковете за социално слабли готови до края на годината, четем още в броя. 4. 5 млн лв. е отделила община Хасково за строителството на жилищата на ул. "Георги Кирков".

4 – 5 опитни футболисти идват до дни в "Хасково", казва в интервю за вестника Георги Куманов, изпълнителен директор на клуба. Повод за разговора е издънката на отбора срещу "Ботев" в неделя.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини