От х:

Днес в x:

Криминален тип открадна расов жребец

Криминално проявен, с откраднат кон, бе заловен от собственика на расовото животно. Стопанинът на рисистия жребец ,,Гранит", руска порода, е успял сам да хване крадеца, един ден след като животното му е изчезнало от паша край село Иваново.
Димитър Райчев оставил животното привързано с въже на ливада, вчера около обяд. След като се завръща от работа установява, че жребчето го няма и уведомява за това органите на реда като започва да го търси. Райчев се обажда и на познати в гръцкото КПП, като предполага, че може крадците да са се опитали да изнесат коня за продажба извън граница. Той самият тръгва със свой приятел и личния си пикап да търси животното, когато съвсем случайно вижда възрастен мъж на около 71 години, от ромски произход, подкарал жребчето на 40 км от с. Иваново, в края на село Калугерово. Двамата го хващат и затварят в пикапа. Коня е натоваен в специално ремарке и пристигат пред РПУ Харманли. По информация от полицията крадецът е от Сливенския край и има криминално досие за убийство.
Откраднато животно е ,,Орловски рисак" - рядко срещана и изискана порода коне, чиято стойност е приблизително 15 000 лв. и нагоре.
Това не е изолиран случай на кражба на коне в Любимец и Свиленградските села.Става въпрос за поредица от кражби, голяма част от който, не са разкрити.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини