От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 2 юли

"За седмица 6 с менингит, 9 с бруцелоза" – с това загглавие над главата открива днешния си брой "Новинар юг". С положителни проби за бруцелоза се оказали жители на тополовградското село Мрамор.

"ВиК: Нови тръби в "Бадема" е водещото заглавие на първа страница. Поредната авария спеши дружеството да търси средства за подмяна на старите водопроводи в квартала, пише изданието. От текста обаче разбираме, че ВиК само "планира" да го направи, но нямало да стане това лято. Въобще, добре щяло да бъде, ако стане и до две години.
С други думи, заглавието би могло да бъде" Цяло Хасково с нови тръби". Все някога може и да стане.

"10 години затвор за сериен грабител" е акцент от криминалната страница. Петър Попов Пъпеша с кумулирани 4 присъди. Пъпеша е прочутият нападател над таксиметрови шофьори, който повече от година се кри из Гръцко. Като се върно, го хванаха във влак.

"19-годишен се удави, водолази го търсят 2 ч.", съобщава още вестникът. Ангел Ангелов от Търговище потъна в язовир край димитровградското село Странско миналия ден.

"Маджарово изписано по 3 начина на табелите" е акцент от 4 страница. Проектът "Разбираема българия" бе представен вчера в областната администрация.

"Кредитите на властта – заявка за дълго управление" е озаглавен обширен материал за имуществените декларации на властта на 5 страница в броя.

"Телета", красноречиво описва нашествието на запалянковците от ЦСКА в Минерални бани изданието в рубриката "Другият ъгъл". Обаче едното теле е пияно, личи му даже на снимка

"На 10-и "Хасково" или почва, или го погребват на Ямача" е акцент от спортната страница. Абсолютно точна прогноза.

"17-годишна нареди фотоизложба" е водещото заглавие на 12 страница. Това е първата изява на Цвета Видева, допълва изданието.

"Можеш да скъсаш с гаджето и по нета", акцентира още на страницата "Новинар юг". Така е, по нета може всичко. Даже да прочетеш какво пишат вестниците.

"Вагон с контрабандна пиячка спряха на митницата" и "Хванаха хероин за 1- 8 млн. лв. са двете големи заглавия над главата в днешния брой на "Хасковка Марица". Бандеролите били залепени с тиксо, готвели ги за повторна употреба, допълва изданието.
Ами в държавата на втората употреба бандеролите също могат да се използват повторно. Да не би Орешарски да е най-големият тарикат?

"Опашки пред регистъра, служителите в болнични" е озаглавен челният материал на първа страница в броя. Закъснели за годишните отчети фирмаджии чакали до изнемога пред хасковската агенция по вписвания. От трите служителки двете били в болнични.
Ами най-добре е третата да излезе в отпуск и да се реши въпросът.

"Шоумен вместо Шумен шашка чужденците" този акцент избира вестникът за заглавие на материала за вчерашната дискусия по проекта "Разбираема България" – как да транслитерираме собствените имена на латиница.
Става за акцент, но има прекалено много "ш"-та.

"Болница финансира бензиностанция" е заглавие на скандален материал в броя. Здравното заведение в Симеоновград сключило договор за заем с харманлийската фирма ДСА ЕООД при месечна лихва 3.5 %.
Странно защо материалът е смачкан по-долу на страницата. Лихвата е наистина кожодерска.

"Харманлийци със страх очакват сметките за водата" е озаглавен материалът на регионалната страница.
"Страх" едва ли е точната дума. "Отвращение" може би е по-близо до истината.

"Пътният ад започва: 2 милиона гастрабайтери се юрнаха към Турция" е заглавието на голям материал на 9 страница. В него четем любопитната подробност, че много от пътуващите се отбивали от Е-80 към Момково. Причината била в GPS-а на автомобилите, който странно защо дефектирал точно в България.
Нищо странно няма. Къде другаде да даде фира?

"Режат пенсионерите от евтиното топло" е заглавие на друг обширен материал на 10 страница. Поради ниския праг на бедност, определен от правителството, много хора ще останат под чертата, обяснява изданието. Публикувано е и мнението на Димитър Димитров, заместник на Масларова. Той казва: Догодина завишаваме гарантирания жизнен минимум.
Ясно. Чакат до догодина да измрат повече хора, та да платят по-малко пари.
Абе Сталин е бил по-делови – няма човек, няма проблем. Никакво разтакаване.

Още новини и събития от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини