От х:

Днес в x:

11 °C

Аналитичен преглед на печата – 2 юли

"За седмица 6 с менингит, 9 с бруцелоза" – с това загглавие над главата открива днешния си брой "Новинар юг". С положителни проби за бруцелоза се оказали жители на тополовградското село Мрамор.

"ВиК: Нови тръби в "Бадема" е водещото заглавие на първа страница. Поредната авария спеши дружеството да търси средства за подмяна на старите водопроводи в квартала, пише изданието. От текста обаче разбираме, че ВиК само "планира" да го направи, но нямало да стане това лято. Въобще, добре щяло да бъде, ако стане и до две години.
С други думи, заглавието би могло да бъде" Цяло Хасково с нови тръби". Все някога може и да стане.

"10 години затвор за сериен грабител" е акцент от криминалната страница. Петър Попов Пъпеша с кумулирани 4 присъди. Пъпеша е прочутият нападател над таксиметрови шофьори, който повече от година се кри из Гръцко. Като се върно, го хванаха във влак.

"19-годишен се удави, водолази го търсят 2 ч.", съобщава още вестникът. Ангел Ангелов от Търговище потъна в язовир край димитровградското село Странско миналия ден.

"Маджарово изписано по 3 начина на табелите" е акцент от 4 страница. Проектът "Разбираема българия" бе представен вчера в областната администрация.

"Кредитите на властта – заявка за дълго управление" е озаглавен обширен материал за имуществените декларации на властта на 5 страница в броя.

"Телета", красноречиво описва нашествието на запалянковците от ЦСКА в Минерални бани изданието в рубриката "Другият ъгъл". Обаче едното теле е пияно, личи му даже на снимка

"На 10-и "Хасково" или почва, или го погребват на Ямача" е акцент от спортната страница. Абсолютно точна прогноза.

"17-годишна нареди фотоизложба" е водещото заглавие на 12 страница. Това е първата изява на Цвета Видева, допълва изданието.

"Можеш да скъсаш с гаджето и по нета", акцентира още на страницата "Новинар юг". Така е, по нета може всичко. Даже да прочетеш какво пишат вестниците.

"Вагон с контрабандна пиячка спряха на митницата" и "Хванаха хероин за 1- 8 млн. лв. са двете големи заглавия над главата в днешния брой на "Хасковка Марица". Бандеролите били залепени с тиксо, готвели ги за повторна употреба, допълва изданието.
Ами в държавата на втората употреба бандеролите също могат да се използват повторно. Да не би Орешарски да е най-големият тарикат?

"Опашки пред регистъра, служителите в болнични" е озаглавен челният материал на първа страница в броя. Закъснели за годишните отчети фирмаджии чакали до изнемога пред хасковската агенция по вписвания. От трите служителки двете били в болнични.
Ами най-добре е третата да излезе в отпуск и да се реши въпросът.

"Шоумен вместо Шумен шашка чужденците" този акцент избира вестникът за заглавие на материала за вчерашната дискусия по проекта "Разбираема България" – как да транслитерираме собствените имена на латиница.
Става за акцент, но има прекалено много "ш"-та.

"Болница финансира бензиностанция" е заглавие на скандален материал в броя. Здравното заведение в Симеоновград сключило договор за заем с харманлийската фирма ДСА ЕООД при месечна лихва 3.5 %.
Странно защо материалът е смачкан по-долу на страницата. Лихвата е наистина кожодерска.

"Харманлийци със страх очакват сметките за водата" е озаглавен материалът на регионалната страница.
"Страх" едва ли е точната дума. "Отвращение" може би е по-близо до истината.

"Пътният ад започва: 2 милиона гастрабайтери се юрнаха към Турция" е заглавието на голям материал на 9 страница. В него четем любопитната подробност, че много от пътуващите се отбивали от Е-80 към Момково. Причината била в GPS-а на автомобилите, който странно защо дефектирал точно в България.
Нищо странно няма. Къде другаде да даде фира?

"Режат пенсионерите от евтиното топло" е заглавие на друг обширен материал на 10 страница. Поради ниския праг на бедност, определен от правителството, много хора ще останат под чертата, обяснява изданието. Публикувано е и мнението на Димитър Димитров, заместник на Масларова. Той казва: Догодина завишаваме гарантирания жизнен минимум.
Ясно. Чакат до догодина да измрат повече хора, та да платят по-малко пари.
Абе Сталин е бил по-делови – няма човек, няма проблем. Никакво разтакаване.

Още новини и събития от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини