От х:

Днес в x:

6 °C

Аналитичен преглед на печата – 2 юли

"За седмица 6 с менингит, 9 с бруцелоза" – с това загглавие над главата открива днешния си брой "Новинар юг". С положителни проби за бруцелоза се оказали жители на тополовградското село Мрамор.

"ВиК: Нови тръби в "Бадема" е водещото заглавие на първа страница. Поредната авария спеши дружеството да търси средства за подмяна на старите водопроводи в квартала, пише изданието. От текста обаче разбираме, че ВиК само "планира" да го направи, но нямало да стане това лято. Въобще, добре щяло да бъде, ако стане и до две години.
С други думи, заглавието би могло да бъде" Цяло Хасково с нови тръби". Все някога може и да стане.

"10 години затвор за сериен грабител" е акцент от криминалната страница. Петър Попов Пъпеша с кумулирани 4 присъди. Пъпеша е прочутият нападател над таксиметрови шофьори, който повече от година се кри из Гръцко. Като се върно, го хванаха във влак.

"19-годишен се удави, водолази го търсят 2 ч.", съобщава още вестникът. Ангел Ангелов от Търговище потъна в язовир край димитровградското село Странско миналия ден.

"Маджарово изписано по 3 начина на табелите" е акцент от 4 страница. Проектът "Разбираема българия" бе представен вчера в областната администрация.

"Кредитите на властта – заявка за дълго управление" е озаглавен обширен материал за имуществените декларации на властта на 5 страница в броя.

"Телета", красноречиво описва нашествието на запалянковците от ЦСКА в Минерални бани изданието в рубриката "Другият ъгъл". Обаче едното теле е пияно, личи му даже на снимка

"На 10-и "Хасково" или почва, или го погребват на Ямача" е акцент от спортната страница. Абсолютно точна прогноза.

"17-годишна нареди фотоизложба" е водещото заглавие на 12 страница. Това е първата изява на Цвета Видева, допълва изданието.

"Можеш да скъсаш с гаджето и по нета", акцентира още на страницата "Новинар юг". Така е, по нета може всичко. Даже да прочетеш какво пишат вестниците.

"Вагон с контрабандна пиячка спряха на митницата" и "Хванаха хероин за 1- 8 млн. лв. са двете големи заглавия над главата в днешния брой на "Хасковка Марица". Бандеролите били залепени с тиксо, готвели ги за повторна употреба, допълва изданието.
Ами в държавата на втората употреба бандеролите също могат да се използват повторно. Да не би Орешарски да е най-големият тарикат?

"Опашки пред регистъра, служителите в болнични" е озаглавен челният материал на първа страница в броя. Закъснели за годишните отчети фирмаджии чакали до изнемога пред хасковската агенция по вписвания. От трите служителки двете били в болнични.
Ами най-добре е третата да излезе в отпуск и да се реши въпросът.

"Шоумен вместо Шумен шашка чужденците" този акцент избира вестникът за заглавие на материала за вчерашната дискусия по проекта "Разбираема България" – как да транслитерираме собствените имена на латиница.
Става за акцент, но има прекалено много "ш"-та.

"Болница финансира бензиностанция" е заглавие на скандален материал в броя. Здравното заведение в Симеоновград сключило договор за заем с харманлийската фирма ДСА ЕООД при месечна лихва 3.5 %.
Странно защо материалът е смачкан по-долу на страницата. Лихвата е наистина кожодерска.

"Харманлийци със страх очакват сметките за водата" е озаглавен материалът на регионалната страница.
"Страх" едва ли е точната дума. "Отвращение" може би е по-близо до истината.

"Пътният ад започва: 2 милиона гастрабайтери се юрнаха към Турция" е заглавието на голям материал на 9 страница. В него четем любопитната подробност, че много от пътуващите се отбивали от Е-80 към Момково. Причината била в GPS-а на автомобилите, който странно защо дефектирал точно в България.
Нищо странно няма. Къде другаде да даде фира?

"Режат пенсионерите от евтиното топло" е заглавие на друг обширен материал на 10 страница. Поради ниския праг на бедност, определен от правителството, много хора ще останат под чертата, обяснява изданието. Публикувано е и мнението на Димитър Димитров, заместник на Масларова. Той казва: Догодина завишаваме гарантирания жизнен минимум.
Ясно. Чакат до догодина да измрат повече хора, та да платят по-малко пари.
Абе Сталин е бил по-делови – няма човек, няма проблем. Никакво разтакаване.

Още новини и събития от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
28 фев 2020
Последни новини